2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Már biztos, hogy nem lesz összellenzéki összefogás a városban

Már biztos, hogy nem lesz meg az összellenzéki összefogás a fővárosban. Az ellenzéki pártok egy az egy ellen szerettek volna elindulni Tarlós Istvánnal szemben, de egyelőre a jelenlegi városvezető ellen Karácsony Gergely, Puzsér Róbert, Sermer Ádám és a botrányhős Berki Krisztián is elindul az őszi főpolgármester választáson. Berki mellett korábban több médiaszemélyiség is bejelentkezett a főpolgármesteri székért.

  • Már biztos, hogy nem lesz összellenzéki összefogás a városban

Fekete nadrágban, fehér ingben sétált ki a medencéből a botrányhős Berki Krisztián, levette a napszemüvegét majd meglepő bejelentést tett. Az egykori focista és celeb közösségi oldalán jelentette be, hogy ősszel ő is pályázik Tarlós István székére. Berki azt írta a videóhoz, hogy az amit ellenzéki oldalon lát, - a testnevelésből felmentettek társaságának kapálózását - , az nem vezet sehova. Berki volt NBI-es labdarúgó, aki négy mérkőzésen lépett pályára kapusként, és ezeken nyolc gólt kapott. Ezután a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója lett, három év után mondott le. Később több szórakoztató tv-műsorban is szerepelt, magánéletével rendszeresen foglalkozik a bulvársajtó. Programjáról viszont egyelőre nem árult el semmit.

Nem ő az egyetlen médiaszemélyiség, aki hasonló politikai babérokra tört. Puzsér Róbert tavaly ősszel jelentette be, hogy megméretteti magát Tarlós Istvánnal szemben. Elsőként az LMP támogatta a publicista indulását, majd a Jobbik is – bár hamar kihátráltak mögüle.

Puzsér Róbert a Facebookon kommentálta Berki Indulását. A publicista azt írta, hogy nem szívesen lenne Karácsony Gergely helyében. Ahogy fogalamzott: Berki Krisztián nála sokkal meggyőzőbben adja elő a szociopatát – ő nemcsak egy gengszterek markában vergődő alattomos ügyeskedő, hanem hatmilliárdos áfacsalási ügy résztvevőjeként egy év felfüggesztett börtönre ítélt, fekete öves gazdasági bűnöző. Puzsér szerint jelentősebb vezetési tapasztalata van, mint Karácsony Gergelynek, hisz az FTC-nek és a Vác FC-nek is jelentős pénzügyi károkat okozott, míg Karácsony Gergely mindössze Zugló kifosztásával büszkélkedhet.

A Gyurcsány-párt is ismert médiaszemélyiséget szeretett volna Tarlós István helyére. Így - felrúgva a korábbi megállapodást - Karácsony Gergely ellen indította a korábbi televíziós műsorvezetőt, ám, Kálmán Olga elbukta az előválasztást – már az eredményváróra sem ment el.

Korábban egyébként a nemzet unokájának becézett egykori szociáldemokrata politikus és műsorvezető Schmuck Andor is bejelentkezett a városvezetői pozícióra, ám hamar vissza is lépett ugyanis az volt a feltétele, hogy megállapodjon a többi jelölttel és írjanak alá egy nyilatkozatot, amelyben vállalják, hogy nem csökkentik a nyugdíjasok utazási kedvezményeit.

A politikában szokatlan módon, - mostanában láttuk a DK esetében, hogy a politikusok általában szavukat nem szokták tartani. Hál istennek nem vagyok politikus, ezért tudom tartani a szavamat.

- mondta Schmuck Andor.

Budapesten az ellenzék részéről Karácsony Gergely - mint baloldal közös főpolgármester-jelöltje, Puszér Róbert független, Sermer Ádám a Liberálisok és Berki Krisztián közül választhatnak majd ősszel a fővárosiak.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!