2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Már barátkozik a magyar kormány a Heinekennel

Hír TV

2018. május 22., kedd 12:33, frissítve: kedd 15:16

Egy évvel azután, hogy Lázár János volt kancelláriaminiszter háborút hirdetett a holland sörgyárral szemben, kedden az új agrárminiszter már egy olyan sajtóeseményen vett részt, ahol arról számolt be, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet komlót termeszt a Heinekennek.

Nagy Istvánt itt már az sem zavarta, hogy a Heineken logójában a tiltott önkényuralmi jelkép, a vörös csillag szerepel.

A magyar kormány azután fenyegette meg a sörgyárat, miután az Igazi Csíki Sör gyártója tavaly január végén pert vesztett a Heineken ellen, amely szintén gyárt egy hasonló nevű sört Romániában.

A Heinekken Hungária Zrt.-vel semmilyen fennálló problémánk nincsen. Kiváló együttműködésünk van a magyar árpa együttműködéssel, most látja a komlóval való együttműködéssel. A magyar Soproni sör, a magyar sörágazat 35 százalékát teszi ki, tehát egy olyan jelentős vállalkozásról beszélünk, amely példaértéket mutat abban, hogy hogyan és miként vállal társadalmi felelősségvállalást. Mindezen programok olyan előremutatóak, amelyek más cégeket is követésre kell, hogy ösztönözzön. És minden ilyen kezdeményezésnek az agrárminisztérium a legnagyobb örömmel áll elébe - nyilatkozta az új agrárminiszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!