2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A szabadság bolond körei 03:00

Belföld

Már a közbeszerzési hatóság is vizsgálódik a fővárosi buszmutyi kapcsán

Már a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálódik a BKV Zrt. botrányos buszbérlési tendere miatt. A hatóság azt írta: miután ellentmondásokat észleltek a buszok bérléséről szóló szerződéssel kapcsolatban, november végén saját hatáskörben ellenőrzési eljárást indítottak. Ugyanakkor cáfolták, hogy a BKV önként szolgáltatott adatot. Wintermantel Zsolt, a BKK elnökségi tagja a HÍR TV Magyarország élőben című műsorában felszólította Karácsony Gergelyt, hogy valljon színt a buszmutyi ügyében.

  • Már a közbeszerzési hatóság is vizsgálódik a fővárosi buszmutyi kapcsán

A legalacsonyabb áron ajánlatot tevő szolgáltató nyert."

Ezzel indokolta Karácsony Gergely főpolgármester-helyettese pár héttel ezelőtt, hogy miért pont CR-Facilities Zrt. nyert azon a pályázaton, amelyet hat busz bérlésére írt ki a BKV még tavasszal. A cég Tüttő Kata volt élettársához, Leisztinger Tamáshoz köthető, és kiderült róla, hogy úgy nyerte meg a közlekedési vállalat tenderét, hogy sem saját buszai, sem referenciái nem voltak és a pályázati határidő lejárta előtt alapították.

A BKV-nál ráadásul már májusban tudtak arról, hogy kockázatos leszerződni a Leisztingerhez köthető céggel -tudta meg a Magyar Nemzet. A lap rámutatott:

Még a hitelesség látszatára sem adott a BKV buszbérlési tenderét megnyerő kamucég, ugyanis a Magyar Nemzet információi szerint a vállalat nem létező buszok alvázszámát írta be a szakmai ajánlatába, a pályázatban szereplő adatok pedig több helyen is ellentmondtak egymásnak. A BKV bár vizsgálta a különböző szabálytalanságokat, ettől függetlenül leszerződtek.

A fővárosi közlekedési cég később egy közleményében azt írta, idézem: "a BKV felé jelzés érkezett a nyertes ajánlattevő ajánlatában szereplő egyes dokumentumok aláírásának hitelessége kapcsán, a BKV bejelentést tett a rendőrségen, illetve jelezte ugyanezt a Közbeszerzési Hatóság felé is."

A Hír TV-vel a Közbeszerzési hatóság azt közölte: vizsgálatot indítottak a botrányos buszbeszerzés miatt, azonban azt nem a BKV bejelentésére, hanem saját hatáskörben rendelték el.

Hangsúlyozták: a BKV nem önként, csupán a Hatóság felhívására szolgáltatott adatot az eljárásról és adott tájékoztatást az általa súlyosnak

minősített szerződésszegésről.

Az ügyben kerestük Tüttő Kata főpolgármester-helyest, de elérhetetlen volt.

"Most, amikor a járvány idején a legnagyobb kapacitással kellene működnie a BKV-nak, akkor ezek a buszok hiányoznak a forgalomból."

Erről már a Budapesti Közlekedési Központ igazgatósági tagja beszélt.

A Fővárosi Fidesz az ügy tisztizására vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte. A nagyobbik kormánypárt budapesti frakciója közösségi oldalán azt írta: egy hónappal ezelőtt levélben keresték meg Karácsony Gergelyt a kamucégbotrány miatt, legutóbb pedig a múlt héten tettek fel neki kérdéseket, válaszokat azonban nem kaptak még a főpolgármestertől.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

A parlamenti államtitkár hangsúlyozta: "Láthatóan idén sokkal több eljárást indítottak az oltások ellen és sokkal szervezettebbek. Álhíreket terjesztenek, részletes leírásokat tesznek közzé az interneten, hogyan kell akadályozni az oltás beadását. Ez óriási felelőtlenség."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!