2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Már 25 ember meghalt a kaliforniai erdőtűzben, ami tovább terjedt

25-re emelkedett a kaliforniai erdőtűz halálos áldozatainak száma, miután egy kisebb, leégett településen 14 ember holttestét találták meg a tűzoltók. További 35 személyt még mindig keresnek. A nyugati partvidéken pusztító lángok csütörtök óta több mint 40 ezer hektáron söpörtek végig. Donald Trump amerikai elnök közben a Twitteren azt írta: a nem megfelelő erdőgazdálkodás az oka a katasztrófának.

  • Már 25 ember meghalt a kaliforniai erdőtűzben, ami tovább terjedt

A több napja pusztító lángok már több mint 40 ezer hektárt égettek fel, a gyorsan terjedő tűzben egész települések vesztek oda. A Sacramentótól északra fekvő Paradise mennyországot jelentő nevével ellentétben pokoli látványt nyújtott. A tűzoltók csak ezen a részen 14 halottat találtak a tűz után, többségük már nem tudott autóval menekülni, és futni próbált, de a tűzvihar utolérte őket. A helyi seriff együttműködést kért a helyiektől a kitelepítési intézkedéseknél.

„Őszintén szólva, nem szeretek minden este ide kiállni, és arról beszámolni, hogy újabb holttesteket találtunk. Nagyon komolyan mondom, ha kitelepítési végzésekről beszélünk, akkor azt okkal tesszük. Másrészt viszont nem szeretnénk feleslegesen utasításokat adni” - közölte a seriff.

Közben újabb területeken keletkezett tűz az államban, a tengerparti Malibun is felcsaptak a lángok. Halálos áldozatokat itt is találtak, és több mint 200 ezer embert szólítottak fel otthonuk elhagyására. 75 ezer ház teljesen elégett, és Los Angeles külvárosainak egy részét is evakuálni kellett.

 

A kaliforniai tűzoltók szerint ez minden idők legsúlyosabb tűzvésze az állam történetében. Az amerikai elnök szerint mindkét tűzért a hanyag erdőgazdálkodás a felelős. Donald Trump szombaton azt írta a Twitteren: Dollármilliárdok mennek el az erdők rossz kezelésére, vagy azonnal megoldást kell találni, vagy nincs több kifizetés.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!