2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Majtényi: A kormány eltünteti a nyomokat

Hír TV

2018. július 5., csütörtök 22:11, frissítve: csütörtök 22:11

Örök titok maradhat, ami a kormányüléseken történik. Hangfelvétel helyett jövőre már csak egy összefoglaló maradna az utókorra.

A kormányülések precíz dokumentálásának megszüntetését Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke kezdeményezte. Majtényi László volt adatvédelmi biztos Egyenesen című műsorunkban azt mondta: a kormány az új törvénnyel eltünteti a működésének a nyomait.

„Ha megnézzük a magyar reformkor nagyjait, mindannyian grafománok voltak, mindannyian mindent megírtak az életükről, hát ugye nézzük a Széchenyi életművet, de Kossuth is, Eötvös is, mindenki, Deák is, folyamatosan dokumentálta, hogy mit csinál. Tehát én nagyon nem szeretem és soha nem használtam ezt a maffiakormány fordulatot, de az, hogy valaki határozottan eltünteti a működésének a nyomait, ugye itt nem arról van szó, hogy nem fogjuk megismerni a közérdekű adatokat, hanem arról van szó, hogy a közérdekű adatok, mert ugye közérdekű adat az, ami a kormányülésen elhangzik, a közérdekű adat az elhangzása pillanatában fog megszűnni” – hívta rá fel a figyelmet az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!