2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Mai napig velünk élő kommunista újságírókról szól egy új könyv

Kapcsolat a hírszerzéssel, az ÁVH-val, befolyásos kommunista szülők – Mező Gábor kutató új könyve olyan nagynevű újságírókról rántja le a leplet, akik úgy folytatták a rendszerváltozás után a tevékenységüket, mintha mi sem történt volna.

  • Mai napig velünk élő kommunista újságírókról szól egy új könyv

Mindenki vagy be volt szervezve, vagy másféle kapcsolatban volt a hírszerzéssel – jelentette ki Mező Gábor újságíró, kutató a levitézlett, de akár mind a mai napig velünk élő kommunista újságírókról szóló új könyvének, A tévé megszállásának tegnap esti bemutatóján. A Századvég kutatója kifejtette: a Nyugat abban volt érdekelt a rendszerváltozás idején, hogy ugyanazokkal üzleteljen, ugyanazok legyenek a vezető lapok élén, mint a diktatúra idejében.

A Magyar Nemzet cikkéből többi között az is kiderül, hogy a könyvbemutatón szó esett arról is, hogy a tévések karrierjét nagyban segítette a szüleik kapcsolatrendszere. Befolyásos apja volt Rózsa Györgynek, Szilágyi Jánosnak, Kepes Andrásnak és Juszt Lászlónak is. Mindegyikükre jellemző, hogy vagy nem beszélnek erről, vagy kisebbíteni próbálják ennek a jelentőségét. 

A könyvbemutatón során a kötet szerzője többek között Kanyó András, Árkus József, Vitray Tamás, Aczél Endre, Ipper Pál, Vitár Róbert, Rózsa György, Szilágyi János, Kepes András és Juszt László pályafutásáról beszélt. 

A teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható.

Fotó: Magyar Nemzet/Polyák Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!