2024. 10. 11. Péntek Brigitta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Belföld

Magyarországot méltatta az albán miniszterelnök

Albánia példaképként tekint Magyarországra - mondta Edi Rama albán miniszterelnök pénteken Budapesten.

  • Magyarországot méltatta az albán miniszterelnök

Az albán kormányfő Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalása után sajtónyilatkozatában kiemelte, hogy Magyarországon a közigazgatás belső reformját példaértékűen valósították meg.

Ez különösen fontos egy olyan ország számára, mint Albánia, amelyik az uniós csatlakozás útjára lépett - hangsúlyozta.

Méltatta a magyar kormány szerkezetének átalakítását és kitért arra is, hogy a jóléti társadalom megteremtése nem épp biztató pénzügyi keretek között kezdődött meg.

Edi Rama köszönetet mondott Orbán Viktornak "a soha meg nem ingó támogatásért", amelyet a Nyugat-Balkán irányában tanúsított.

Köszönetét fejezte ki a soros magyar elnökségnek, amely mint mondta, "nagyszerű dolgot tett Albánia érdekében", nyomást fejtett ki, koordinációs munkát végzett.

Rámutatott: néhány napon belül a csatlakozási tárgyalások egy fontos, új fázisát tudják megkezdeni. Ez igen komoly előrelépést jelent Albánia uniós csatlakozásában - húzta alá.

Az albán kormányfő reményét fejezte ki, hogy a jövőben még több területen tudnak együttműködni Magyarországgal. Egyik ilyen lehetséges területként jelölte meg a turizmust.

Kifejtette: egyre többen választják Albániát nyaralásuk helyszínéül, a turizmus egyre bővül, idén az odaérkezők száma elérheti akár a 12 milliót.

Kitért a magyar cégek befektetéseire Albániában, ezek mintegy 350 millió eurót képviselnek, amely értékelése szerint "komolyan releváns" az albán gazdaság számára.

Beszámolt arról is, hogy a találkozón két együttműködési megállapodást is aláírtak, egyet a mezőgazdaság, egyet a közigazgatás területén.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Edi Rama albán kormányfőt a Karmelita kolostorban 2024. október 11-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!