2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

„Magyarországon minden tönkrement”

Hír TV

2018. január 17., szerda 08:01, frissítve: szerda 08:36

A Fidesz menekültekkel kapcsolatos kommunikációs öngóljáról is szemléz a külföldi sajtó. Egy Németországban született magyar nő pedig arról ír, hogy a Fidesz politikája miatt Magyarországon minden tönkre ment.

Orbán Viktor és a Fidesz szavahihetőségét veszélyezteti a saját szavazóik között, ha kiderül, hogy Magyarország titokban tényleg befogadott körülbelül annyi menekültet, amennyit az EU kvótarendszere előír. A Bloomberg összefoglalója szerint a magyar kormány bevándorlás-ellenessége az EU-ban is hiteltelenné válik, a szavazók pedig biztosan ellenük fordulnak, hiszen épp ők riogattak eddig azzal, hogy minden menekült terrorista, akiket nem szabad befogadni, miközben pontosan ezt tették.

A Magyarországon terrorizmussal vádolt szír férfi ügye mutatja, hogyan próbálja gonosztevőként beállítani a magyar kormány az egyszerű menekülteket. Az Al-Dzsazíra összefoglalója emlékeztet, hogy a kormány 2 éve propaganda-hadjáratot folytat a legális menekültek ellen is, és iszlamizációról beszél. Ebben jól jönne neki, ha a muszlimokat összemoshatnák a terroristákkal, és a politikától nem feltétlenül független magyar bíróságokon erre lehet is esélyük.

Magyarországon minden tönkrement – szól a Süddeutsche Zeitung cikkének a címe. A szerző, egy Németországban született magyar nő azt írja, a manipulatív média, a szegénységgel szembeni közömbösség és a politikusokba vetett bizalom eltűnése kilátástalan hellyé teszik az országot. A kormány a populista propagandán és focistadion-építésen nem spórol, az egészségügyön, oktatáson és a közintézmények fenntartásán annál inkább.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!