2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Bűnösök kora 02:00

Belföld

Magyarország – vallástól függetlenül – mindenkinek biztonságos otthont nyújt

Munkalátogatáson fogadtam Yacov Hadas-Handelsman urat, Izrael Állam magyarországi nagykövetét, akivel beszélgetésünk során érintettük a budakeszi zsidó temetőben történt rongálást is – tájékoztatott a közösségi oldalán az igazságügyi miniszter.

  • Magyarország – vallástól függetlenül – mindenkinek biztonságos otthont nyújt

Varga Judit kiemelte: a nagykövetet is biztosította afelől, hogy

 a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus valamennyi formája ellen, az elkövetők ellen pedig a jog minden eszközével fel fognak lépni. 

Magyarország a zsidó közösségek és kultúra virágzó színhelye, amely biztonságos otthont nyújt minden embernek, vallástól függetlenül –  rögzítette a tárcavezető. 

A budakeszi zsidó temető sírjainak egy részét ismeretlen tettesek szombatra virradóra rongálták meg, az ügyben a rendőrség rongálás vétség gyanúja miatt indított nyomozást. 

Sajtóinformációk szerint az elkövetők kidöntötték, összetörték az amúgy is rossz állapotban lévő síremlékek mintegy felét, az anyagi kár jelentős.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a helyszínen és a környéken adatokat gyűjt, nyomok után kutat, és mindent megtesz a tettesek azonosítása, felkutatása, illetve elfogása érdekében. 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!