2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Belföld

Magyarország számára pozitív fordulat jöhet a brüsszeli politikában

Vegyes fogadtatás. Gyurcsány Ferenc kritizálta, az LMP pozitívan értékelte Orbán Viktor és az Európai Bizottság új elnökének találkozóját. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint véget érnek a kompromisszum nélküli politikai viták.

  • Magyarország számára pozitív fordulat jöhet a brüsszeli politikában

Smafu - így értékelte Orbán Viktor és az Európai Bizottság elnökének találkozóját Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció vezetője közösségi oldalán 4 és fél éves kisfiát idézve kritizálta a megbeszélést. A pártelnök szerint a kormányfő politikája megbukott.

Burány Sándor, a Párbeszéd országgyűlési képviselője mindössze a jogállamiságot érintő kérdéseket emelte ki az Orbán Viktor és az Európai Bizottság új elnökének lezajlott egyeztetéséből.

Az LMP társelnöke fontos gesztusnak tartja Ursula von der Leyentől, hogy találkozott a magyar kormányfővel. Kendernay János szerint a négyszemközti találkozó során két jelentős ügy is szóba került.

A XXI. század elemzője szerint Ursula von der Leyen elődjétől eltérően, hangsúlyosabban veszi figyelembe a kelet európai tagállamok politikai törekvéseit. Deák Dániel egyetért a magyar kormányfő kijelentésével, amely szerint az Európai Bizottság új elnöke hasonló kérdéseket tart fontosnak, mint a magyar kormány.

A szakértő szerint véget érnek a testület korábbi elnöke, Jean-Claude Juncker által fémjelzett kompromisszumok nélküli politikai viták.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!