2020. április 6.,
hétfő, Vilmos, Bíborka napja

Magyarország segít Srí Lankának

2019. április 26., péntek 10:41

Húszmillió forintos gyorssegélyt küld a magyar állam Sri Lankára. A pénzből a múlt vasárnapi merénylet gyermek áldozatainak családjait segítik majd.

Magyarország helyben segít. Ez a mottója a Hungary Helps elnevezésű programnak, amelynek legújabb felajánlásáról egy váci fórumon számolt be az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár. Azbej Tristan elmondta: a húszmillió forintos sri lanka-i segélyről már a merénylet napján döntöttek. Az államtitkár emlékeztetett: a kereszténység ma a világ legüldözöttebb vallásának számít.

 Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár elmondta:

Több mint 245 millió embert ér ártatlanul diszkrimináció a keresztény hite miatt, sőt, amit kevesen tudnak, vagy amiről tudatosan nem beszélnek az az, hogy csak a tavalyi évben több mint négyezer keresztényt gyilkoltak meg a hite miatt. Mi ezt elfogadhatatlannak tartjuk.

Magyarország 2016 óta működteti a Hungary Helps programot, amelynek célja a világon üldözött keresztények megsegítése. 

Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára azt mondta:

Ugyanakkora összegből sokkal több embernek tudunk segíteni. Amiből itt Európában egy vagy két családnak segítenek a különböző európai támogatási rendszerek, abból lehet, hogy húsz, harminc, vagy ötven családnak lehet helyben, a saját szülőföldjén segíteni.

A tervek szerint a Hungary Helps programba jövőben bevonják a V4- országokat, később pedig akár az Unió többi tagországát is, hogy minél több emberhez jusson el a segítség Európából.