2021. 11. 27. Szombat Virgil napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Belföld

Magyarország a konzervatív ébredés zászlóshajója

Május végén az Alapjogokért Központ rendezi meg a legnagyobb és legbefolyásosabb amerikai konzervatív seregszemle, a Conservative Political Action Conference első európai eseményét, a CPAC Hungary-t - közölte Szánthó Miklós, a központ igazgatója a Washington D.C. mellett zajló amerikai CPAC zárónapján.

Az Alapjogokért Központ közleménye szerint az amerikai elnök, Donald Trump beszéde előtt nem sokkal, szintén a főszínpadon tartották a rendezvény külföldi partnereinek panelbeszélgetését, többek között Eduardo Bolsonaróval, a brazil konzervatív párt frakcióvezetőjével, ausztrál, japán és koreai meghívottakkal, valamint az American Conservative Union (ACU) vezetőivel, Matt Schlapp elnökkel, George W. Bush egykori tanácsadójával, valamint Dan Schneider ügyvezető igazgatóval.

A tájékoztatás szerint Szánthó Miklós a több ezer fős hallgatóság előtt tartott beszédében úgy fogalmazott, bár néha azt lehet érezni, hogy a globális liberalizmus ereje legyőzhetetlennek tűnik, Európában egy nemzeti-konzervatív ébredés, az Egyesült Államokban pedig egy jobboldali-republikánus reneszánsz vette kezdetét.

"Bár olykor eltérően közelítünk a problémákhoz, nem csak maga a kihívás, de az értékeink is közösek. A haza szeretete, a nemzet biztonsága, a határok, a család, a házasság és a gyermekek, magának az életnek a védelme - és persze a szocializmus elutasítása"

- fejtette ki Szánthó Miklós.

Bár a liberálisok azt állítják, hogy a nemzeti konzervatív erők nemzetközi együttműködése "fogalmilag kizárt", közösen be tudjuk bizonyítani, hogy tévednek - húzta alá a központ igazgatója. Azért is szervezik meg a nemzetek fontosságát fókuszba helyező CPAC Hungary-t, hogy az óceán két oldalán egyre erőteljesebben megjelenő, földrajzilag egymástól távol lévő, de szellemileg egymáshoz nagyon is közel eső konzervatív trendeket egybecsatornázzák és azok Budapesten találkozhassanak - tette hozzá a közlemény szerint.

"Tegyük újra együtt naggyá a nyugati civilizációt" - zárta felszólalását Szánthó Miklós.

Az Alapjogokért Központ közölte: álláspontja szerint egyáltalán nem "véletlen", hogy az egyik legnagyobb amerikai konzervatív szervezet első, Európában megrendezésre kerülő konferenciája Magyarországon lesz. Az immáron tíz éves keresztény-konzervatív korszak az Európai Unió egyik legsikeresebb és a régió legbefolyásosabb országává tette Magyarországot.

Közlemény szerint az egész magyar jobboldal bátran kiáll a nemzeti érdekért és keresztény identitása mellett; a bátor és kreatív magyar testtartásra alapozva pedig számtalan olyan innovatív gazdasági és társadalompolitikai intézkedés történt, amely iránt a világ konzervatív erői kiemelt érdeklődést tanúsítanak. A feladat pedig ezeknek a sikeres konzervatív politikáknak a bemutatása és "exportja" - írták.

A tájékoztatás alapján a magyarországi rendezvényre - a magyarok mellett - amerikai, európai és más partnerszervezetek, politikusok, elemzők és újságírókat érkeznek majd, hogy megvitassák, hogyan lehet felvenni a harcot az élet egyre több területét uralma alá hajtó globális liberalizmussal szemben. Az ACU mellett a budapesti eseményt az Alapjogokért Központ a Mathias Corvinus Collegiummal együttműködve szervezi meg.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Az ünnepi időszakban a tűzesetek száma akár a duplájára is nőhet

A katasztrófavédők látványos bemutatóval hívták fel a figyelmet az adventi időszak veszélyeire. 2021. november 27.

Rákay Philip: A teljes hatpárti koalíció cápázik

A kirakatfiúk takarásában jönnek majd Gyurcsány emberei és mindent kirámolnak, éppen úgy, ahogy 2010 előtt tették - fogalmazott Rákay Philip a Városháza-üggyel kapcsolatban. 2021. november 27.

Tíz százalék

Bayer Zsolt publicisztikája a Magyar Nemzetben. 2021. november 27.

Legfrisebb híreink

Átadták a Lovas István sajtódíjat

A Lovas István Társaság minden évben kitünteti azt az újságírót, aki következetesen, és magas szinten képviseli a nemzeti-konzervatív értékeket.

Keleten és nyugaton is havazott

Kékestetőn és Sopron térségében is esett, és meg is maradt a hó, de várhatóan olvadni fog - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati adataiból.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!