2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarok Nyilai-ügy: Budaházyt hallgatták meg

2016. július 11., hétfő 19:34, frissítve: hétfő 19:50

Budaházy György meghallgatásával folytatódott a Magyarok Nyilai terrorszervezet miatt indult büntetőügy tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken. Korábban Budaházyra és 16 társára is letöltendő börtönt kért az ügyész.

A vádlottak perbeszédeivel folytatódott a Budaházy György és 16 társa elleni per a Fővárosi Törvényszéken. A vád szerint Magyarok Nyilai nevű terrorszervezet 2007 és 2009 között több támadást hajott végre MSZP és SZDSZ-es pártirodák, valamint Hiller István, Kóka János és Szilvásy György ingatlanjainál.

Budaházyt azzal vádolják, hogy ő hívta éltre a szervezetet. Az ügyészség közel húszéves fegyházbüntetést indítványozott ellene. A tárgyaláson Budaházy hosszasan sorolta vádirat pontatlanságait.

Budaházy továbbá nehezményezte, hogy a korábbi vádlott Sós Tiborból mindenféle indok nélkül tanú lett.

„Se a robbantási helyszínt, se az állítólagos lőszereldobálási helyszínt nem tudta érdemben megmutatni, mert nem találtak ott semmit. De tudjuk, hogy Szilvási robbantásánál is ellentmondások vannak, nyilván ez az oka, hogy ezt a jegyzőkönyvet eltüntették, mert azt jobb volt így nem becsatolni a nyomozati anyagba, és az is abszurd, hogy Sós Tibornak a vallomását az iratismertetéskor nem adták át, és úgy csináltak, mintha nem lenne” – részletezte Budaházy.


Elsőfokú ítéletet várhatóan néhány hét múlva hirdethet a Fővárosi Törvényszék Budaházy György és társai ellen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!