2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Belföld

Magyar-Szerb határátkelő nyílt Kübekháza és Rábé között

Átadták a fogalomnak Kübekháza-Rábé átkelőhelyet a magyar-szerb határon. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a két ország viszonya az ellenségeskedéstől indult, és a történelem valaha volt legjobb kétoldalú kapcsolatáig jutott. Elmondta, hogy folyamatosan épülnek az új határátkelők, hogy megszűnjenek az olyan ésszerűtlen és méltatlan helyzetek, mint hogy az egymástól öt percre található Kübekháza és Rábé lakói 50 kilométeres kerülővel látogathattak el a szomszédos településre.

  • Magyar-Szerb határátkelő nyílt Kübekháza és Rábé között

"A negyedik határátkelőhely, amelyet az elmúlt években felavatunk Magyarország és Szerbia határán, és összességében már a a kilencedik átkelőhely, amely lehetőséget biztosít a jó szándékkal érkezőknek, hogy átlépjék a két ország határát. Ezzel elértük, hogy most már csak - idézőjelbe véve - 18 kilométer az átlagos távolság a határátkelőhelyeink között, Magyarország és Szerbia között. És folytatjuk ezt a programot, új határátkelőhelyeket fogunk építeni, mert ezzel megkönnyítjük a két ország közötti kereskedelmi és gazdasági együttműködést, megkönnyítjük a határ menti együttműködést, és megkönnyítjük a határ két oldalán élő közösségek kapcsolattartását."

- mondta Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Tiszteletben fogja tartani Ukrajna a kárpátaljai magyarok jogait, hogy csatlakozhasson az Unióhoz?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!