2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Magyar Nemzet: Soroshoz köthető szervezet érzékenyítené a gyerekeket

Munkafüzetet is kiadtak a botrányt kavart Meseország mindenkié című LMBTQ-könyvhöz - írja a Magyar Nemzet. A kiadványt a Soros Györgyhöz köthető Emberi Jogi Nevelők Hálózat nevű szervezet készítette óvodásoknak. A napilap szerint a szervezet annak a Budapesti Európai Ifjúsági Központnak a programjait bonyolítja le a mai napig, amely az Európa Tanács intézményeként diplomáciai védelmet élvez a Horn-kormány jóvoltából 1995 óta.

  • Magyar Nemzet: Soroshoz köthető szervezet érzékenyítené a gyerekeket

A Soros-párti, nyílt társadalmat hirdető Ejha! – Emberi jogi nevelők hálózata foglalkozásterveket készített a nemrég országos botrányt kavaró, a Labrisz Leszbikus egyesület által kiadott Meseország mindenkié című könyvhöz. Az elsősorban az óvodáskorúakat célzó „mesekönyv” munkafüzetét az alsó tagozatos pedagógusoknak szánja a szervezet, amelyben például a gyerekeknek meg kell válaszolniuk, hogyan fogadta volna be a közössége a mesehőst, ha ő férfiből nővé változik. A foglalkozásterv a 13. oldalon, a gyermekek érzékenyítéséhez az alapvető emberi jogokat is felhasználja, manipulatív célból. Az oldalon felbukkan egy részlet a Soros Alapítvány 1995-ben kiadott Emberi jogok egyetemes nyilatkozata gyerekeknek című könyvéből, amelyben felsorolják, kiknek vannak azonos jogai. A következő oldalon a munkafüzet egy „konstruktív vitára” biztatná a gyermekeket, többek között ezzel a kérdéssel: „Miért várják el tőlünk, hogy a fiúk csak fiús dolgokat, a lányok csak lányos dolgokat csináljanak?”

 
Fotó: Kurucz Árpád / Magyar Nemzet
 

 

Korábban a PestiSrácok arról írt, az Ejha! a tréningek segítségével a 11–13 évesek számára rendez érzékenyítő képzéseket a diszkrimináció, iszlamofóbia, xenofóbia, menekültek, gyűlöletbeszéd, rasszizmus, homoszexuálisok és egyéb szexuális kisebbségek jogai tárgykörökben. Az Ejha! tagja az a Vera Ivanovna, aki a Budapesti Európai Ifjúsági Központ (BEIK) ősszel indult érzékenyítőprogramjait is szervezi. A BEIK 1995-ben nyitotta meg kapuit Budapest belvárosában az Európa Tanács első, az egykori keleti tömb országában létesülő intézményeként, amely így diplomáciai védelmet élvez Magyarországon. A Horn-kormány még ebben az évben megállapodást, úgynevezett Székhely egyezményt kötött az Európa Tanáccsal, amelyben rögzítették a működési feltételeket. A programok színvonaláért, a vendégek személyes kényelméért és ellátásáért teljes egészében az Európa Tanács felel. Az Ejha!-n kívül az Emberség Erejével Alapítvány is végzett érzékenyítéseket a budapesti ifjúsági központban, az sem mellékes, hogy Nyirati András alapítványa félmillió dollárt kapott céljaira Soros Györgytől. A negyvenhét ország adófizetőinek pénzén fenntartott, a diplomáciai védettség előnyeit kihasználó BEIK jelenleg is folytatja együttműködését a különböző Soros-szervezetekkel, otthont adva a nyílt társadalom ideológiáját hirdető és tanító szervezeteknek.

Magyar Nemzet - HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!