2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Magyar Nemzet: Karácsonyék hallgatnak arról, kiken és mennyit spórolnának

Semmilyen részletet nem árulnak el Karácsonyék arról, hogy milyen konkrét elképzeléseik vannak a fővárosi cégek összevonásával kapcsolatban, így sem a várható megtakarításokról, sem a végkielégítésekről és más munkaügyi intézkedésekről nem adtak választ lapunknak, ahogy a hatástanulmányt sem mutatták be. Közben a főpolgármester ígéretével ellentétben az FKF-től zömében éppen a beosztottakat küldik el a vezetők helyett - írja a Magyar Nemzet

  • Magyar Nemzet: Karácsonyék hallgatnak arról, kiken és mennyit spórolnának

A Főpolgármesteri Hivatal éppen Karácsony Gergely leghangzatosabb ígéreteivel kapcsolatban feltett kérdésekre nem adott érdemi választ a Magyar Nemzet közérdekű adatigénylésére és hatástanulmányt sem tudott bemutatni.

Bár a főpolgármester már november 20-án bejelentette: hat fővárosi cég – a Budapesti Városüzemeltetési Holding, a Főkert, az FKF, a Főtáv, a Temetkezési Intézet és a Főkétüsz – összevonásával nem megszorítanak, hanem megtakarítanak, s az átalakítások nem a szakmai dolgozókat érintik, hanem a vezetői pozíciókat, az igazgatókat és a bizottsági tagokat, ebből kevés látszik teljesülni.

A Magyar Nemzet hiába érdeklődött egyebek mellett arról, hogy éves szinten mekkora spórolást jelent, hogy a Karácsony ígéretei szerint egyharmadával csökkentik az említett cégek politikai vezetésének költségeit, és arra sem válaszoltak, hogy mekkora végkielégítést fizetnek az elbocsátott vezetőknek.

A Számadó Tamás főjegyző által szignózott, semmitmondó válaszban ugyanis az áll, hogy a politikai vezetés költségeinek csökkentéséről – azon túl, hogy megszüntették a főpolgármester szintén Karácsony-párti, klímavédelemért és fejlesztésért felelős helyettesének, Dorosz Dávidnak a hivatalát – nem adnak tájékoztatást, mivel az érinti a 2021-es költségvetést.

A december 7-én kelt levélből kiderül, hogy a büdzsét közel egy hónapja előkészítették, ám hiába ígérték, hogy azt követően elérhető lesz a „normaszöveg” a főváros honlapján, a politikai vezetésből származó költségcsökkentésről máig nem található tájékoztatás a Budapest.hu portálon. A végkielégítés kapcsán annyit írtak, hogy a fővárosi cégekénél a törvényben előírt minimálisnál magasabb összeg nem köthető ki, ahogy hosszabb felmondási idő sem.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Lehet-e béke Izrael és Irán között? + videó

Lehet-e béke Izrael és Irán között? + videó

A Napi aktuálisban Novák Attila történész jelentkezett be élőben Izraelből. A vele való beszélgetésből a következő témák kerültek szóba: megfenyegette Izraelt az iráni elnök, ma volt a háború 200. napja, az amerikai elnökválasztás hatásai az izraeli konfliktusra, műholdfelvételek szerint egy légvédelmi radart talált el az izraeli válaszcsapás Iránban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!