2020. október 28.,
szerda, Simon, Szimonetta napja

Magyar Nemzet: Fellázadt Bíró László ellen a baloldal

2020. augusztus 31., hétfő 07:30

Konszenzus van a baloldali értelmiségben arról, hogy elfogadhatatlan a jobbikos Bíró László indítása az időközi választáson - erről ír a Magyar Nemzet.

A lap felidézi, hogy Heisler András, a Mazsihisz elnöke, Somogyi Zoltán, a Political Capital alapítója, valamint Szél Bernadett, az LMP egykori társelnöke is elfogadhatatlannak nevezte, hogy Bíró tetűcsúszdásként utalt a zsidókra és Judapestnek nevezte a magyar fővárost. Arról is írnak, hogy Tamás Gáspár Miklós filozófus a jelölt miatt otthon maradásra szólította fel a szerencsi ellenzéki szavazókat az október 11-i Borsod megyei időközi országgyűlési választáson.

 

A baloldali összefogás szerencsi jelöltje a rasszista kijelentései mellett antiszemita megnyilvánulásokkal hívta fel magára a figyelmet – emlékeztetett korábban a Magyar Nemzet.

„A kutyám majd megveszik amikor a tetűcsúzdások elmennek a ház előtt”

– a lap szerint Bíró László korábban így emlegette a Borsodban, Hegyalján és Szerencs környékén megforduló izraeli turistákat.

A jobbikos politikus több antiszemita tartalmú kijelentését is felidézték. Az egyikben például Bíró László a fővárosról Budapest helyett Judapestként ír. A most őt támogató DK-ra és a szocialistákra utalva pedig egy másik bejegyzésben úgy fogalmazott:

„A bűnözőket be kell csukni. Legyen az szemkilövető vagy pénzért állampolgárságot vagy hazát áruló. A mieink nem rohannak lengőajtónak, nem fetrengenek”.

Bíró közösségi oldalán kért bocsánatot kijelentései miatt. Az ellenzéki jelölt azt hangoztatta: ő hisz a megbocsátásban. 

HírTV