2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Zsuzsi asztala 03:00

Belföld

Magyar kutatók kifejlesztették az első hazai koronavírus-tesztet

Újabb állomásához érkezett a magyar koronavírus-vakcina fejlesztése. Kifejlesztettek egy olyan magyar koronavírus-tesztet, amely az eddigieknél pontosabb eredményt ad - jelentette be az emberi erőforrások minisztere. A teszttel a szervezetben termelődő ellenanyag mennyiségét és minőségét lehet mérni.

  • Magyar kutatók kifejlesztették az első hazai koronavírus-tesztet

Elkészült az első hazai fejlesztésű koronavírus-teszt prototípusa. Kifejlesztéséhez kifejezetten a Magyarországon jelen lévő koronavírus-törzset használták fel. A gyártást néhány héten belül elkezdik.

A teszt szervezetben termelődő ellenanyagot mutatja ki, ezzel pedig az oltóanyag hatásosságát is lehet mérni. A szakemberek szerint ez egy újabb lépés a hazai vakcina kifejlesztéséhez. Amikor a szervezetbe kerül akár a vírus, akár a vírust imitáló oltóanyag, akkor ellenanyag-termelés indul a szervezetben

- magyarázta az országos tisztifőorvos.

Az emberi erőforrások minisztere közölte, a most kifejlesztett teszt sokkal pontosabb az eddigieknél.

Nem csak az oltóanyag területén értek el eredményt magyar tudósok. A héten mutatták be azt a lélegeztetőgépet is, amelyet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen fejlesztettek ki, és már a sorozatgyártása is elindult.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!