2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Magas technológiát hozhat a szekszárdi beruházás

Több, mint két milliárd forintból fejlesztik a Szekszárdi Ipari Parkot. A területen már most is több mint két tucat vállalkozás működik. A beruházástól azt várja a város vezetése, hogy az új betelepülők olyan magas technológiát hoznak, mely a duális szakképzést is segíteni fogja.

  • Magas technológiát hozhat a szekszárdi beruházás

A Szekszárdi Ipari Park kft ügyvezetője a terveken azt mutatja, hogy lesznek az új üzemcsarnokok. A területen most még 10 egykori katonai raktárépület van, ezek helyén épül meg a 4 új csarnok. A többi mintegy 4000 négyzetméternyi ingatlanon pedig teljes körű gépészeti és energetikai felújítást végeznek.

„Bővítésre azért volt szükség, mert az Ipari Park Kft egy volt honvédségi bázison lett annak idején műszakilag kivitelezve és ezek az épületek műszakilag elavultak. A mai kor színvonalának nem megfelelőek voltak, és hát a termelés szempontjából az új épületek energetikailag, műszakilag olyan felszereltségben fognak megépülni, ami kielégít minden korszerű igényt” – mondta Bálint Zoltán.

Az 50 hektáros területen 26 vállalkozás már működik, az összesen 6000 négyzetméteren több mint 500-an dolgoznak. A város azt várja, hogy újabb betelepülők érkezzenek a meglévő ipari parkba. 

A város polgármestere ezen kívül azt is szeretné, hogy az érkező vállalkozások magasabb technológiai színvonalat, megoldásokat hoznának Szekszárdra.

„Ezt összekapcsolnánk a szakképzés fejlesztésével, hiszen szeretnénk olyan duális képzést megvalósítani Szekszárdon, ahol az ipari parkba betelepülő cégek is részesei lesznek a képzésnek. Azt jelenti egyébként a munkaerőhiány, hogy ezek a betelepülők, lehetőség szerint olyan betelepülők kell, hogy legyenek majd, kik magasabb technológiát képviselnek majd és kisebb létszámmal ellátható. Tehát céltudatosan arra törekszünk” – nyilatkozta Ács Rezső. 

A csarnokok mellett a terület új közvilágítást, közel két kilométer utat és járdát valamint vagyonvédelmi rendszert is kap. A beruházás 2020-ra készül el. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!