2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Ma zárult a parlament ülése

A parlament ülésének zárónapja délelőtt 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődött. A képviselők ezt követően a kormány tagjainak tehettek fel kérdéseket és azonnali kérdéseket. Előbbire másfél óra állt rendelkezésre, míg az utóbbiak további hatvan percben hangozhattak el. Az Országgyűlés hatnapos ülése múlt hétfőn kezdődött. A képviselők eddig 36 javaslatról döntöttek és 26 általános vitát bonyolítottak le.

  • Ma zárult a parlament ülése

Napirend előtti felszólalásában Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) azt kérte számon a kormányon és Orbán Viktor miniszterelnökön, hogy az elmúlt héten pénteken mit művelt a „Pfizer - akik kapja marja” típusú akcióval.

- Mint egy kegyelmes úr 100 ezer vakcinát szétosztott a nép között, kényszerhelyzet elé állítva az embereket, a védekezőket, mindenkit. Az a kérdés, hogy a kormány tényleg ezt gondolja-e szervezett, tömeges és biztonságos oltásnak.

Dömötör Csaba államtitkár válaszában a baloldali pártok oltásellenes megnyilvánulásaira emlékeztetett.

- Megértjük, hogy kellemetlenül érzi magát a képviselő úr, amikor arra emlékeztetjük a baloldali pártokat, hogy oltásellenes akciókat vittek végbe az elmúlt hónapokban, de azt ne várja tőlünk, hogy ezt ne tegyük meg, mert következményei vannak. A baloldalhoz közelálló elemző intézet kimutatása szerint a baloldali pártok támogatói között csökkent az oltások támogatottsága. Ebben önöknek súlyos felelősségük van.

 

Dr. Keresztes László Lóránt (LMP) felszólalásában a kormányt azzal vádolta, hogy meglopta a nemzetet és elárulta, becsapta a magyar embereket. Meglátása szerint a kormány szinte a teljes magyar felsőoktatást kiszervezte és politikai gyámság alá helyezte, amellett, hogy a közvagyon óriási részét szervezte ki szintén fideszes vezetésű magánalapítványokba.

Schanda Tamás államtitkár válaszában reményét fejezte ki, hogy a baloldal felhagy a Gyurcsány Ferenc által diktált retorikával és végre vissza lehet térni a normális vitákra, amelyek Magyarország érdekeit képviselik.

-         Világosan elmondtuk többször is, hogy a felsőoktatás megerősítéséhez szükséges fejlesztéseket forrástól függetlenül meg fogjuk valósítani – emlékeztetett az államtitkár és arra kérte képviselőtársát, hogy hagyjon fel az álhírek terjesztésével.

 

Korózs Lajos (MSZP):

-  Ez a politika, amit önök folyattak oda vezetett, hogy elhibázott, inflációkövető nyugdíjemelés azt eredményezte, hogy ennyien kénytelenek mélyszegénységben élni. Többször felhívtam rá a figyelmet, hogy ez az évszázad átverése, mert az inflációkövető nyugdíjemeléssel azt eredményezi, hogy aki nyomorultul kevés nyugdíjból élt tavaly, annak Orbán Viktor garantálja, hogy jövőre is nyomorultul kevés nyugdíjból fog élni.

Zsigó Róbert államtitkár:

- Ön, képviselő ú az elmúlt hónapokban arról lett híres, hírhedt, hogy folyamatosan kamuzik. Hol videókban, hol statisztikákban, folyamatosan tévesztik meg az embereket és ön ezt nem tudja kinőni. Ön 2010 előtt amellett, hogy országgyűlési képviselő, amellett szociális államtitkár is volt, tehát ha valakinek volt szava azügyben, hogy milyen ellátást kapjanak a nyugdíjasok, akkor önnek volt, vagy legalábbis lett volna szava – mondta Zsigó Róbert és arra emlékeztette Korózs Lajost, hogy ebben az időszakban rövidítették meg a GYES összegét, megszüntették az akkori otthonteremtési támogatást, valamint egekbe emelték a rezsiárakat.

 

Csányi Tamás (Jobbik) hangsúlyozta, hogy a pártja nem oltásellenes, csupán - többek között - a kínai vakcinák beszerzésének körülményeit szerették volna tisztázni: miért került az adófizetőknek jóval többe a kínai oltóanyag, mint egyéb vakcinák.

Dömötör Csaba véleménye szerint a Jobbik néppártiságát nehéz úgy értelmezni, hogy pár héttel ezelőtt a Jobbik Gyurcsány Ferenccel kötött paktumot és a párt elnöke ott ült mellette.

- Ezek után néppártiságról beszélni, konzervativizmusról, meg jobboldaliságról, az maga a megvalósult politikai abszurd – mondta az államtitkár.

Hollik István (KDNP) szégyenteljesnek nevezte azokat a Jobbikos képviselőket, akik a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban sárga csillagot, meg koncentrációs tábort emlegettek.

-         Szégyelljék magukat és ez is bizonyítja, hogy hiába dörgölőztek hozzá Gyurcsány Ferenchez, továbbra is egy antiszemita párt maradt. Ennek ellenére az élet Magyarországon újraindulhat, ám ez nem mindenhol van így – mutatott rá a politikus.

 

  Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!