2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Megkezdte munkáját a Fővárosi Közgyűlés

Technikai malőrrel indult a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülése. Nem sokkal a kezdés után szünetet kellett elrendelni, mert hibás volt a szavazatok lakosságarányos elosztása. Karácsony Gergely nyitó beszédében őszinteséget, sokszínűséget és korrupció elleni harcot ígért és azt, hogy betartja a kampányban vállalt programját. Azt is mondta: a fővárosnak és a kormánynak egyenrangú partnereknek kell lennie. Az alakuló ülésen megjelent Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is, aki több politikussal hosszan egyeztetett az ülés elején és a szünetben is.

  • Megkezdte munkáját a Fővárosi Közgyűlés

Megválasztották a főpolgármester-helyetteseket

A részvételiségnek is lesz főpolgármester-helyettese Budapesten - megszavazta a közgyűlés balliberális többsége, hogy a jövőben 5 helyettes dolgozzon Karácsony Gergelynek. Gy. Németh Erzsébet a humán területekért felel, Tüttő Kata, az üzemeltetésért. Dorosz Dávid a klímavédelmet kapta, Kerpel-Fronius Gábor pedig okosvárosért és részvételiségért felel majd. Az ötödik helyettes Kiss Ambrus, általános helyettes lesz. Ezekért a pozíciókért 1,3 millió forint jár majd havonta. A fideszes Láng Zsolt a szavazás előtt azt mondta: szerinte sok az öt helyettes, Karácsony Gergely mértéktartóbb is lehetett volna.

 

 

Korábbi anyagok: 

Ma tartja alakuló ülését a Fővárosi Közgyűlés

A megalakulás után rögtön az illetményekről szavaznak majd a képviselők. A Hír TV birtokába jutott előterjesztés szerint az öt főpolgármester-helyettes személyenként több mint 1,3 millió forintot kap majd, a főpolgármester bére pedig másfél millió forint lesz. Ezen kívül a képviselők dönthetnek a Szent István-szobor felállításának felfüggesztéséről, az új rendészeti igazgató személyéről, a Karácsony Gergely által beterjesztett korrupcióellenes csomagról, a klímavészhelyzet kihirdetéséről, a reklámfelületek értékesítéséről valamint a Római-part és az Egészséges Budapest Programról is.

1,3 milliót keresnek majd Karácsony helyettesei

Több mint 1,3 millió forintot kapnak majd a főpolgármester helyettesei - ez derül ki a Hír TV birtokába jutott előterjesztésből. A fizetésemelésről első intézkedésként holnap döntenek a fővárosi közgyűlés alakuló ülésén. A korábbi 3 helyett Karácsony Gergelynek 5 helyettese lesz majd, az egyik a momentumos Kerpel-Fronius Gábor, ő okosvárosi fejlesztésekért és a részvételiség szervezéséért kap ennyi pénzt. A miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára szerint Budapesten Karácsonnyal visszatér a Demszky-korszak és már csak Hagyó Miklós parizere hiányzik.

A hatalom birtokában már más elveket vall az ellenzék

A mandátumhoz jutott ellenzéki polgármesterek számos döntése megy szembe az általuk korábban hirdetett elvekkel - írja a Magyar Nemzet. Míg a főpolgármester eddig inkább csak szimbolikus lépésekről beszélt, például a Szent István-szobor felállításának felfüggesztéséről, vagy a szivárványos zászló kihelyezéséről a meleg büszkeség napján, addig több városrészben már megtartották az új közgyűlések alakuló üléseit.

A lap szerint ezek az ellenzéki többségű önkormányzatoknál sok esetben a zsákmányszerzésről és a pozíciók osztogatásáról szóltak. A Magyar Nemzet példaként említi Budapest három kerületét is, ahol az első ülésen a saját illetményük jelentős növeléséről döntöttek a képviselők.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!