2021. április 14.,
szerda, Tibor napja

Ma kezdődik Gyurcsány ügyvédjének adócsalási pere

2021. március 2., kedd 07:01

Tagadják a szocialista politikusok, hogy pártjukhoz is jutott volna a Czeglédy Csaba iskolaszövetkezetéből eltűnt pénzekből. Ma kezdődik Gyurcsány Ferenc ügyvédjének büntetőpere. Ha a vádak igazak, vagyonelkobzás és fegyház vár Czeglédy Csabára.

Több ezer diákot érinthetett a Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezet a Human Operator Zrt-nek a fizetésképtelenné válása 2017-ben. Gyurcsány Ferenc akkor nem nagyon vett tudomást az ügyről, szerinte ez csak néhány embert érintett.

Gyurcsány Ferenc több szállal is kötődik a bűnszövetségben elkövetett több milliárdos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csabához, nem csak a barátja és az ügyvédje volt, hanem a támogatója is. A Gyurcsány család cége, az ALTUS ugyanis több alkalommal nyújtott 100 milliós kölcsönt a Human operatornak.

Czeglédy ellen először 2001-ben emelt vádat az ügyészség adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértésének vétségével, amiért másodfokon 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, 2 évre felfüggesztve.

Majd 2008-ban, egy rejtett kamerás felvételből derült ki, hogy az alacsonyabb adó miatt, diákigazolvánnyal nem rendelkező felnőtteket is diákként foglalkoztatott.

A vád szerint 2011 és 16 között a volt szocialista képviselő bűnszervezetén keresztül több mint 6 milliárd forintos kárt okozott az államnak.

Ha a vádak bebizonyosodnak, fegyház és vagyonelkobzás vár a Gyurcsány-párti politikusra.

A Fidesz szerint ez a több mint 6 milliárd forint akár a DK és az MSZP pártkasszájába is kerülhetett. A szocialista politikusok ezt cáfolják, és a vádirat ellenére is ártatlannak tartják Gyurcsány ügyvédjét.

Szerettük volna megkérdezni a DK-s Vadai Ágnes is, ám elmenekül a kameránk elől. Kerestük pártja sajtóosztályát is, de adásunkig nem válaszoltak megkeresésünkre.

Czeglédy Csaba ügye a Parlamentben is téma volt, kedden kezdődik ugyanis Gyurcsány ügyvédjének újabb pere. Budai Gyula emlékeztetett, a Gyurcsány párt a vádak ellenére is 150 milliós ügyvédi szerződéseket kötött baloldali önkormányzatokkal.

Hiába függesztették fel kamarai tagságát, továbbra is jogászkodik a költségvetési csalással vádolt politikus.

A DK-s vezetésű önkormányzatok egyébként nem tartják etikai szempontból aggályosnak, hogy egy olyan ügyvédi irodával állnak szerződésben, amely névadójának kamarai tagságát felfüggesztették.

HírTV

x
Rendkívüli hír