2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

Orbán Viktor: Visszaépítjük a 13. havi nyugdíjat

A cél az, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet hozzunk létre - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn. A kormányfő a gazdaságvédelmi intézkedéseket ismertetve kiemelte: egyszerre kell megküzdeni a járvánnyal és a gazdasági következményekkel, "menteni az emberéletet és gondoskodni a jövőről".

  • Orbán Viktor: Visszaépítjük a 13. havi nyugdíjat

 

Az akcióterv három ütemben lesz végrehajtava:

  • az elsőhöz tartozott a tb-járulék csökkentése, segítség a KATÁ-soknak és a hitelek törlesztésének felfüggesztése.
  • Indul a második szakasz: az akcióterv három szakasza a nemzetei össztermék a GDP 18-20 százalékát csoportosítja át, ide értve a jegybank által indított programokat is. A kormányfő szerint el kell térni a 2020-as költségvetéstől. A költségvetési hiányt 1 százalékról 2,7 százalékra emelik. 
  • Ma öt program indul el
  • Munkahelymegőrzés: A kormány a munkahelyek megőrzése érdekében, rövidített munkavégzés esetén átvállalja a bérköltségek egy részét
  • Munkahelyteremtés: A kormány 450 milliárd forinttal támogatja a beruházásokat.
  • Kiemelt ágazatok, amelyeket újra kell indítani: a turizmus, az egészségipar, az élelmiszeripar, a mezőgazdaság, az építőipar, a logisztika, a közlekedés, a film és a kreatív ipar.
  • Vállalatok finanszírozása: kamat- és garanciatámogatott hiteleket biztosítanak magyar vállalkozásoknak,összesen több mint 2000 milliárd forint értékben.
  • Család- és nyugdíjvédelem - a kormány visszaépíti a 13. havi nyugdíjat.

A kormányfő elmondta: 2021 februárjában a januári nyugdíjon felül a nyugdíjasok egyheti juttatást fognak kapni. Ezt történik majd 2022-ben, 2023-ban és 2024-ben is - ismertette a miniszterelnök.

Úgy fogalmazott: most a munkahelyeket kell menteni, de nem feledkezhetünk el a nyugdíjasokról sem, a szüleinkről és a nagyszüleinkről sem, akiket a mostani helyzet leginkább fenyeget.

Hír TV - MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Annak ellenére, hogy a Kutyapárt megnyerte az előválasztást a Hegyvidéken, Gyurcsányék ráindítják a jelöltjüket. A Kutyapárt szerint a DK, a DK szerint a pedig Kutyapárt az akadálya annak, hogy legyőzzék a Fideszt a XII. kerületben.
Verstappen nyerte a sprintfutamot

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A negyedik helyről rajtoló Max Verstappen, a Red Bull címvédő és háromszoros világbajnok versenyzője nyerte a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati sprintfutamát.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!