2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Ma is heves zivatarokra számíthatunk

Ma az ország egész területén számíthatunk zivatarokra, többnyire a délutáni és esti órákban. A légköri feltételek alkalmasak lesznek a rövidebb záporok kialakulásához, így egy adott pont felett akár több alkalommal is előfordulhatnak. Az ország egyes részein akár 50 mm-t meghaladó csapadék is hullhat – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

  • Ma is heves zivatarokra számíthatunk

Az ország nagyrészére elsőfokú, Pest, Heves és Nógrád vármegyére másodfokú riasztást adtak ki. Az Északi-középhegység térségében a villámárvíz veszélye is fennáll.

A kedd délutáni viharokban több helyen egy havi csapadékmennyiség is leesett. A meteorológiai szolgálat szerint a következő napokban további csapadékokra kell számítani.

Csütörtökön a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között mozog.

Ismét sok helyen dolgoznak a tűzoltók az esők miatt

Különösen Nógrád vármegyében adtak sok munkát a tűzoltóknak a heves zivatarok. Főleg a pincékbe, garázsokba befolyt víz kiszivattyúzásához kértek segítséget a Katasztrófavédelemtől. A szóvivő arra figyelmeztetett, hogy ha a meteorológiai szolgálat felhőszakadás, heves zivatar miatt ad ki riasztást, érdemes a pincéket áramtalanítani.

Három hét után újra árvíz sújtotta Nógrádsipeket

Három hét után újra árvíz sújtotta Nógrád-sipeket. A Nógrád vármegyei településen annyi eső esett, hogy a patak újra kilépett a medréből, ezzel több ingatlant és helyi lakost is veszélyeztetve. Hivatásos- és önkéntes tűzoltók siettek a helyszínre, több száz homokzsákkal védték a házakat. Három héttel ezelőtt hasonló tragédia történt: amit akkor megmentettek, az most odalett.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!