2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Bayer show 14:00

Belföld

Ma hirdethetnek ítéletet Gyárfás barátja, Ihász Sándor sorsáról

Szerdán hirdethet jogerős ítéletet a Fővárosi Törvényszék Ihász Sándor volt fellebbviteli főügyész perében. Az elsőfokú ítélet szerint Ihász Sándor bizonyítékot rejtett el annak érdekében, hogy barátja, Gyárfás Tamás megússza a felelősségre vonást a Fenyő-gyilkosság ügyében.

  • Ma hirdethetnek ítéletet Gyárfás barátja, Ihász Sándor sorsáról

Jogerős ítélet születhet szerdán az egykori fővárosi fellebbviteli főügyész, Ihász Sándor másodfokú büntetőperében a Fővárosi Törvényszéken. 

A magyar igazságszolgáltatás ilyen magas pozíciókat betöltő szereplője eddig még nem került bíróság elé, hiszen Ihász Sándor nemcsak fellebbviteli főügyész volt, hanem 2004-től 2012-ig a Fővárosi Főügyészséget is vezette.

Utóbbi szervezet látta el a Fenyő-gyilkosság évtizedekig tartó nyomozásának felügyeletét is.

Az Ihász-ügy éppen ezért az 1998-as leszámolás egyik nagyon fontos mellékszála, hiszen az exfőügyész meggyanúsításának, majd bíróság elé állításának az előzménye az volt, hogy Gyárfás Tamást 2018. április 17-én őrizetbe vette a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) azzal a gyanúval, hogy a Nap TV korábbi tulajdonosa, az úszószövetség egykori elnöke – Portik Tamás alvilági figura közvetítésével – megölette nagy üzleti riválisát, Fenyő Jánost. A Fenyő-ügyben idén februárban Gyárfást hét évre, míg Portikot életfogytiglanra ítélte nem jogerősen a Fővárosi Törvényszék. 

Portik felvételei sodorták bajba Ihász Sándort

Visszatérve Ihász Sándorra, Gyárfás elfogása után nem sokkal a volt fellebbviteli főügyészből is gyanúsított lett. A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) azt rótta Ihász terhére, hogy még Gyárfás meggyanúsítása előtt, 2017 októberében átvette barátjától, az exúszóelnöktől a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos, Gyárfás és Portik között zajló, utóbbi férfi által rögzített, majd hosszú évekig elrejtett beszélgetésekről készült hangfelvételek egy rövid részének leiratát (a teljes, vágatlan hangfelvételt csak több mint egy évvel később, 2018 decemberében foglalták le több helyszínen).

Gyárfás azért fordult régi barátjához, mert a leiratrészlettel Portikhoz köthető személyek megzsarolták: a Nap TV volt tulajdonosát egy bűnöző kereste fel otthonában, majd átadta neki a levelet azzal a közléssel, hogy „elutasítás esetén tragédia lesz”. 

A papíron egyértelmű utalások voltak arra nézve, hogy a volt médiavállalkozónak köze van Fenyő halálához.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Öt sülysápi érintettje is van a szombati hajóbalesetnek + videó

Öt sülysápi érintettje is van a szombati hajóbalesetnek + videó

A sülysápi polgármester hozzátette: "Nem ismerem a személyeket, akik eltűntek, és így a családjukat sem, egyelőre nincs információm, hogy kik ők, éppen ezért semmilyen kapcsolatfelvételre eddig nem került sor, de azt gondolom, hogy most még nem is ennek van az ideje, még én egyelőre imádkozom az elhunytakért, illetve imádkozom azokért, akik még nem kerültek elő, hogy valami csoda folytán kerüljenek elő."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!