2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Dömötör Csaba: A Gyurcsány-párt szintet lépett az elvetemült politikában

Varju László, a DK országgyűlési képviselője egyebek között hazaárulással vádolta meg Orbán Viktor miniszterelnököt. Erre is reagált a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfőn napirend előtt.

  • Dömötör Csaba: A Gyurcsány-párt szintet lépett az elvetemült politikában

Az előző héten kezdődött kétnapos ülés zárónapja a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok ünnepnapjára emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődött.

Az Országgyűlés előző hétfőn elfogadta a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot, felhatalmazva ezzel a kormányt a veszélyhelyzetben alkotott rendeletei hatályának meghosszabbítására.

Az élő kapcsolást követően a Hír TV stúdiójában szakértő elemezte az elhangzottakat a Magyarország élőben extra című műsorunkban.

Dömötör Csaba: A Jobbik politikájában már semmi nemzeti sincs

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik képviselője is szót kért. Az ellenzéki képviselő a kormány védekezési intézkedéseit izzadtságszagúnak és kétkulacsosnak nevezte.

Az elhangzottakra Dömötör Csaba államtitkár válaszolt. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára elmondta, hogy a kisvállalkozásoknak a kormány bértámogatásokat nyújtott, de a cégeket adócsökkentéssel is segíti, a hitelmoratórium pedig 15 hónapig nyújt segítséget mintegy félmillió magyar vállalkozásnak - mutatott rá Dömötör.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a jövő évtől a fiatalok SZJA-mentessége is nagy könnyebbség lesz a vállalkozásoknak.

Majd felhívta arra a figyelmet, hogy aki arra kíváncsi, hogy mit gondol a Jobbik a magyarokról, az keresse meg az N1TV-t, és hallgassa meg Pörzse Sándor és Havas Henrik eszmefuttatását. A két műsorvezető páros lábbal rúgott bele a magyarokba, hisz szerintük a magyarok buták. műveletlenek és „parasztok”. Ez is jól mutatja Dömötör Csaba szerint, hogy a Jobbik politikájában semmi nemzeti sincs.

Dömötör Csaba: Nincs új az őszödi nap alatt, a Gyurcsány-család hazudik

Varju László, a DK képviselője hétfőn a parlamentben arról beszélt, hogy Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője szerinte a múlt héten bebizonyította, a magyar kormány szándékosan nem hívja le a Magyarországnak járó uniós vakcina-keretet

Varju László kijelentette, az a lépés gyilkossággal felért bűnt jelent és emiatt Orbán Viktor hazaárulást követett el, amiért azonnal le kell mondania.

Az ellenzéki képviselő úgy fogalmazott, az Orbán-kormány a magyarok életével szórakozik.

Válaszában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszolt. Úgy kezdte, nincs új az őszödi nap alatt, a Gyurcsány-család hazudik.

A DK olyan vakcinákat kér számon, amelyeket decemberben szállítottak volna, mindez egy olyan helyzetben, amikor az lenne a cél, hogy minél hamarabb megérkezzen, minél több vakcina. Ez az ügy arra hívja fel a figyelmet, hogy Brüsszelben valamit nagyon elszúrtak a vakcinarendeléskor

– hívta fel rá a figyelmet a kormánypárti politikus.

Dömötör Csaba kijelentette a baloldal nagy erőkkel beleállt az oltásellenességbe.

Erre a bizonyítékok az államtitkár szerint

  • támadják és kétségbe vonják az engedélyező hatóságok döntéseit és szakértelmét
  • a DK petíciót indított az egyes vakcinatípusok ellen, a beadás ellen
  • azt állítják, hogy hamisított vakcinák kerültek forgalomba
  • azt is hazudják, hogy nincs a vakcinálhoz dokumentáció
  • kirakják a Facebookra, hogy a háziorvosok nem akarják a kínai vakcinát, ami szintén hazugság
  • a DK-s polgármesterek is észt vesznek az ámokfutásban, leveleket küldözgetnek a háziorvosoknak, hogy ne használjanak egyes vakcinákat
  • az úgynevezett egészségpolitikusuk pedig élő adásban képes vitatni azt, hogy bármely vakcina jobb, mint a vírus.

Dömötör Csaba szerint a Gyurcsány-párt szintet lépett az elvetemült politikában.

Minek kell történnie, hogy ne az legyen a szörnyű hobbijuk, hogy időről-időre rátörjenek a magyarok életére? Hogyan képesek megbékélni azzal a tudattal, hogy emberéleteket sodornak veszélybe? Hol a baloldali felelőtlenség határa? 

- tette fel kérdéseit a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott, maguk mások bőrét viszik a vásárra, de elsőként nyújtják a vállukat, ha megkaphatják az oltást, több esetben sutyiban.

Rétvári Bence: A baloldal támad, de inkább védekezni lenne oka

Tordai Bence kért először szót a napirend előtti felszólalások sorában. A Párbeszéd politikusa beszédét azzal kezdte, hogy ez nem egy napirend előtti felszólalás, hanem egy vádbeszéd. Majd azzal folytatta, hogy több ezer ember haláláért és több százezer elvesztett munkahelyért tette felelőssé az Orbán-kormányt. Az oltásiterv kivitelezése kapcsán pedig káoszt kormányzást emlegetett a baloldali politikus.

A kormány részéről Rétvári Bence, az Emmi miniszterhelyettese válaszolt az elhangzottakra. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy bár Tordai Bence vádolt, védekezni a baloldalnak lenne oka. Felhívta arra is a figyelmet, hogy a világon kevés helyen tapasztalható az, hogy az ellenzék a parlamentekben nem az ország és a lakosság érdekét, hanem az önös politikai céljait nézi a járványügyi időszakban. De nem találni még egy olyan baloldalt sem Rétvári szerint, amely külföldön azt híreszteli egy ülésező országgyűlésről, hogy nem ülésezik. De nehezen találni olyan képviselőket is, akik a kormánnyal szemben nem szavazták meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását – hangzott el.

Rétvári arra is kitért, hogy a baloldal egyértelműen arra játszik, hogy a járvány minél tovább elhúzódjon, és ez hatalmas felelőtlenség tőlük – húzta alá. Majd kijelentette, hogy a történelem során a magyarok a bajban többször is összefogtak. De a mostani helyzetben ebből a baloldal kimaradt, és abban a balliberális oldal biztos lehet, hogy erről a választók jövőre a választáson véleményt fognak formálni – húzta alá az államtitkár.

MTI/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!