2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Belföld

Ma az ápolók megbecsülésre és béremelésre számíthatnak

A Fidesz közleménye.

  • Ma az ápolók megbecsülésre és béremelésre számíthatnak

Köszönet minden ápolónak, aki mások gondozását és gyógyítását választotta hivatásának. A Gyurcsány-korszakkal ellentétben, amikor több ezer ápoló veszítette el a munkáját és megalázóan alacsony bérekért dolgozott, ma az ápolók megbecsülésre és béremelésre számíthatnak. Az ápolók bére az elmúlt években több ütemben emelkedett, a béremelési program idén és 2022-ben is folytatódik. 2022-ben egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni annak, mint amennyit a béremelési program előtt keresett. Az idei béremelésre 82 milliárd forintot fordítunk. Idén januárban 14 százalékos béremelés volt, novemberben újabb 20 százalékos ápolói béremelés lesz, amelyben 81 ezer szakdolgozó és 4 ezer védőnő részesül. Egy húszéves jogviszonnyal rendelkező, OKJ-s végzettségű ápoló 2010-ben 172 ezer forintot keresett, ez 2019-re már 361 ezer forintra emelkedett, most januártól 408 ezer forintra, novemberben pedig 475 ezer forintra emelkedik az átlagkeresete. Egy négy-hatéves jogviszonnyal rendelkező, felsőfokú végzettségű szakdolgozó 2010-ben 199 ezer forintot keresett, ez 2019-re 407 ezer forintra nőtt, most januártól 461 ezer forintra, novemberben pedig 537 ezer forintra emelkedik az átlagkeresete. Az ápolói pályára készülő fiatalokat havi 40 ezer forintos ápolói ösztöndíjjal támogatjuk és az ápolók lakhatási körülményeit is javítjuk, országszerte megújulnak és épülnek új nővérszállók.

Fidesz-Magyar Polgári Szövetség

Kiadó: Fidesz

 

MTI / OS

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!