2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Nagyapám Horthy Miklós

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Luxusutakra és ruhákra verte el az alapítvány vagyonát

83 millió forintos sikkasztással vádolják egy szegedi oktatási és kulturális alapítvány tizenkét munkatársát.

Az ügyészség szerint 2009-ben és 2010-ben a középfokú oktatási intézményeket és esti gimnáziumokat működtető alapítvány vezetője saját céljára vett ki 83 millió forintot a szervezet költségvetéséből. Ezt később fiktív útiköltségként próbálta legalizálni. Az alapítvány elnöke emellett további 47 millió forintot saját céljaira használt fel.

„Szerepel a vádban a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette, amikor is olyan ingatlanokat vett bérbe az alapítvány, amelyek az alapítvány vezetőjéhez köthetőek, ezekre nem volt sem szükség, illetőleg ténylegesen nem is használták azt – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség sajtószóvivője. – Továbbá az alapítvány vezetője saját személyes ingatlanjait az alapítvány vagyonából újíttatta fel, valamint olyan mértékű kiadásai is voltak az alapítványnak, amelyek luxuskiadásnak minősíthetők. Itt utaltunk egy évben közel 7 millió forintos ruhavásárlásokra, köztük több százezer forintos ruhaneműkre, cipőkre, valamint luxusutazásokra, Balira és
5 csillagos németországi szállodákra” – tette hozzá Szanka Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!