2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Lövöldözés volt a bécsi zsinagógánál, legkevesebb hét ember meghalt

Ismeretlen fegyveresek kalasnyikovval terrortámadást intéztek a Schwedenplatz közelében lévő Seitenstettengasse utcán található zsinagóga ellen.A rendőrség lezárta a környéket, az oe24.TV televízió jelentése szerint az egyik támadó egy robbanó szerkezettel felrobbantotta magát. Egy másikat állítólag őrizetbe vettek, zajlik a hajtóvadászat a tettesek ellen. Rendőrségi források szerint a terroristák több helyszínen túszokat is ejtettek.

  • Lövöldözés volt a bécsi zsinagógánál, legkevesebb hét ember meghalt

Az egyik osztrák lap, a Falter főszerkesztője Twitter-oldalán belügyminisztériumi információkra hivatkozva azt írta, hogy egy ember meghalt és többen megsérültek.

A bécsi rendőrség nem sokkal este kilenc óra előtt megerősítette, hogy több lövést is leadott valaki a belvárosban, amelyben többen megsérültek. Minden rendőri egységet a helyszínre irányítottak. A helyieket arra kérték, kerüljék a nyilvános helyeket.

Az oe24.TV jelentése szerint hétfőn este röviddel 20 óra után ismeretlen fegyveresek kalasnyikovval terrortámadást intéztek a Schwedenplatz közelében lévő Seitenstettengasse utcán található zsinagóga ellen. Az épületet őrző egyik rendőr életveszélyesen megsebesítették. A televízió képein az emberek pánikban menekültek, bezárkóztak a környékbeli vendéglőkbe.

A belügyminisztérium első nyilatkozata szerint is terrortámadásról van szó.

A rendőrség lezárta a környéket, az oe24.TV televízió jelentése szerint az egyik támadó egy robbanó szerkezettel felrobbantotta magát. Egy másikat állítólag őrizetbe vettek.

Első jelentések szerint több halott és sebesült is lehetséges. Az oe24 televízió képein látni, hogy egy rendőr találatot kapott és összesett. A nagyszabású rendőrségi művelet továbbra is folyamatban van.

Hírügynökségi források már legkevesebb hét halottról cikkeznek.

A Kronen Zeitung úgy értesült, hogy a támadás a Seitenstettengasse utcában történt. A közeli Schwedenplatzon lövések is eldördültek. A lap szerint egy őrszolgálatot ellátó rendőr életveszélyesen megsebesült. A tettes szökésben van.

A Twitteren már többen terrortámadásról beszélnek, egy a közösségi hálózatra felkerült helyszíni videón az elkövető egy kalasnyikovval ad le lövéseket. A szemtanúk szerint több elkövető is van.

This is one of the people shooting in Vienna! There are more then one shooter. Please stay inside and if you can go home if you are in Vienna!!!! #Wien #Vienna pic.twitter.com/4uJpXmocst

— Bena K. (@BoschPuja98) November 2, 2020

 

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!