2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Lórehabilitációs központ: egyik tárca sem tud a megvalósíthatósági tanulmányról

Hír TV

2018. február 3., szombat 19:43, frissítve: vasárnap 12:28

A Miniszterelnökség és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sem tud a kisvárdai termálvizes lórehabilitációs központ megvalósíthatósági tanulmányáról. Seszták Miklós birodalmát a lovassportszövetség gazdagíthatja a beruházással a kormány jóvoltából. Az úsztatásnak az állatok gyógyulásában nagy szerepe van a szövetség alelnöke szerint, aki nemzetközi szaktekintély a rehabilitációban.

Élő állat segítségével tartott nyilvános anatómia-előadást az Állatorvos-tudományi Egyetem rektora, Sótonyi Péter szombat délelőtt az intézmény aulájában. A Széchenyi-díjas professzor a Magyar Lovassportszövetség egyik alelnöke is. A szövetség a múlt év végén 2,2 milliárd forintot kapott a kormánytól arra, hogy lovasakadémiát és termálvizes lórehabilitációs központot alakítson ki Kisvárdán.

A szabolcsi kisvárosban egyesek azt hitték, hogy a Hír TV viccel velük:

– Azt kérdezték, mi hiányzik még. Mondom, egy lóuszoda.
– Az is lesz elvileg, egy termál.
– Komolyan?
– Ígérték.
– Most nevettet?!

Az állatok rehabilitációjához hozzátartozik a víz – mondja a lovassportszövetség alelnöke.

– A lóúsztatás, még ha a gyógyvíznek nincs is gyógyító hatása, és a vízben való mozgatás komoly jelentőséggel bír. És ha gyógyvizet alkalmazunk, akkor minden bizonnyal még jobb lesz a hatása” – emelte ki Sótonyi Péter.

A professzor a Hír TV-nek azt mondta, hogy ő a rehabilitációs központ szakmai részéért felel, a pénzügyi kérdések nem hozzá tartoznak.

A Hír Televízió közérdekűadat-igényléssel szerette volna megtudni a kormánytól, hogy készült-e megvalósíthatósági tanulmány a kisvárdai lórehabilitációs központhoz. A Miniszterelnökség és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is azt válaszolta, hogy nem minősülnek adatkezelőnek, magyarán nem tudnak megvalósíthatósági tanulmányról.

A fejlesztési tárcát egyébként Kisvárda parlamenti képviselője, Seszták Miklós irányítja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!