2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Tisztelet a tudósoknak! - Nobel-díj-átadó 2023

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Lógok a szeren

  • Lógok a szeren

Boris Kollár (Fotó: Miguel Medina/AFP)

Boris Kollár egy hülye.

Ez önmagában nem lenne különösebben érdekes, ugyanis a világ tele van hülyékkel. Viszont Boris Kollár a szlovák parlament elnöke, és úgy hülye. Persze, önmagában ez sem lenne hírértékű, nézzék meg, kicsoda az Egyesült Államok elnöke, na ugye, akkor miért éppen a szlovák parlament elnöke ne lehetne hülye?

Ami hírértékkel bír, az a szlovák parlament hülye elnöke minapi kijelentése, miszerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Putyin orosz elnök azt találták ki, hogy együtt, közösen „felparcellázzák Szlovákiát”. Ez alatt azt kell érteni, hogy Magyarország visszaveszi a Felvidéket, Oroszország meg nyilván a többit. Erre Kollárnak „bizonyítékai” is vannak, mutatom:

„Nagy-Magyarországról beszélnek, ingatlanokat vásárolnak nálunk, útleveleket osztogatnak! Ez nem vicc!”

Hát igen. Erre nehéz mit mondani. Hiszen tényleg szoktunk Nagy-Magyarországról beszélni, ez már csak ilyen, ha mondjuk Franciaország háromnegyedét vették volna el, akkor most a franciák is beszélnének Nagy-Franciaországról, és bizony, hadd beszéljünk, légy szí, legalább ennyi vigaszunk lehessen, ok?

Ingatlanokat is vásárolunk. Igen. Ez is egy ilyen buli. EU-nak hívják. Mindenki vásárolhat ingatlanokat mindenhol. Például sok szlováknak van ingatlana ott, a határ közelében, a Duna innenső oldalán, de egyikünknek sem jutott eszébe eddig, hogy azért vásárolnak a szlovák barátaink ingatlanokat minálunk, hogy elfoglalják Magyarország további területeit, mondjuk a Balassagyarmat–Győr vonalon. Amúgy, még vicceket is szoktunk mesélni, Kollár úr kedvéért mondom is az egyiket: Párbeszéd a könyvesboltban: – Jó napot kívánok, Szlovákia története című könyv megvan? – Sajnos éppen elfogyott, de ha nagyon sürgős, el tudjuk küldeni sms-ben…

Tudja Kollár úr, ez afféle vicc. Vigasz. A mi vigaszunk. De ettől teljesen függetlenül mi jó, sőt nagyon jó viszonyra törekszünk a szlovákokkal és Szlovákiával, még az olyan „hülye tótokkal” is, mint maga. És hogy osztogatunk útlevelet? Igen, minden bizonnyal. Csak sajnos, ehhez magának semmi köze. A kettős állampolgárság intézménye ugyanis teljesen legitim, az EU országainak többsége ismeri, alkalmazza és elismeri. Nagyjából teszünk rá, hogy ez Kollár úrnak tetszik-e vagy sem. Ráadásul a kettős állampolgárság sehol és sehogy sem tud a rekonkviszta előszobája lenni.

Itt nagyjából be is fejezhetjük a tények ismertetését, de mégsem fejezzük be itt.

Hanem eláruljuk Kollár úrnak, hogy igaza van. Csak sokkal inkább igaza, mint ahogy gondolja. Csak ő hiszi azt, hogy megállunk Szlovákia „felparcellázásánál”. Ennél lényegesen merészebb terveink vannak. Kollár úr figyelmébe ajánlom azt a titkos dokumentumot, amely a magyar külügyminisztériumból szivárgott ki – ezt olvassa:

 „[…] Ti ezen csodálkoztok, mert nem tudjátok elképzelni, hogy lehet ember, aki mindenben egyformán tökéletes. Ti öregek és konzervatívok vagytok, és azt hiszitek, hogy a világ ezentúl is csak olyan lesz, mint eddig, és elfelejtitek, hogy egyszer eljön majd az érettségi. Ti nem tudjátok például elképzelni, hogy lehet majd esetleg egy miniszterelnök (a nevét szerénységem tiltja megsejtetni veletek), aki egy napon, miután szenvtelen és nyugodt hangon bejelentette az országgyűlésnek, hogy néhány jól megfontolt diplomáciai művelettel, amikről eddig nem akart beszélni, mert nem a szavak embere, sikerült Angliát, mint egyszerű gyarmatot, Magyarországhoz csatolni, s ezt ezennel tudatja a tisztelt Házzal – mondom, miután ezt szenvtelen és hideg hangon előadta, nem törődve az ordító és ujjongó képviselőkkel, akik vállukra akarják emelni, hirtelen vívóállásba helyezkedik s egy szédítő, eddig ismeretlen dzsiu-dzsicu fogással, ott, a miniszterelnöki emelvényen, két vállára fekteti azt az ausztráliai világbirkózóbajnok, akit az angol ellenzék orvul elhelyezett az emelvény belsejében, hogy a legnagyobb európai férfit megölje. Ti nem tudjátok elképzelni, hogy valaki délelőtt mint főakadémikus előadást tart az egyetemi tanároknak, délután pedig megnyeri a hátúszás és függeszkedés világbajnokságát, mellesleg a rúdugrásét is esetleg, hogy aztán este az ámuló közönség előtt hajlongjon, mely a Nemzeti Színházban ugyanezen ifjú drámájának ötszázadik előadását tapsolja orkán gyanánt. Ez a rendkívüli ifjú nem azért találta fel a Holdbarepülőgépet, mintha nem tudná megkeresni a kenyerét laufmétával is, melyben virtuóz – ez a rendkívül férfi időnként hanyag mozdulattal rúg be harminckét gólt az Eftécé vagy Mac kapujába, mely csapatok együttes erővel sem bírnak vele, aki egyedül áll ki ellenök.”

Nos, nem szeretném idegesíteni Kollár urat, de bizony, hamarosan ez következik. És nagyon remélem, ezt a kiszivárgott titkos magyar iratot még ma továbbítja a szlovák külügynek a budapesti szlovák nagykövetség sajtóosztálya, hogy Kollár úr már holnap nyilatkozhasson róla. Minek várnánk egy napot is…

Magyar Nemzet - Bayer Zsolt

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Új alap segíti a családokat

Új alap segíti a családokat

Eddigi családpolitikánkat a jövőben kiegészítjük egy olyan alappal, amely a testi, lelki és szellemi egészséget szolgálja, hiszen erre kell és lehet építkezni - mondta Hornung Ágnes vasárnap egy fővárosi rendezvényen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!