2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Listázzák a sztrájkra készülő tanárokat

2016. április 20., szerda 06:44, frissítve: szerda 07:37

Bekérték a sztrájkra készülő tanárok nevét Kaposváron. Máshol a polgármesterek is megfenyegették azokat a szakszervezeti tagokat, akik sztrájkolni készülnek.

A Kodály Központi Iskola összes tagintézményének levelet írt a főigazgató, azt kérte, hogy név szerint küldjék át azoknak a tanároknak a listáját, akik részt vesznek a mai sztrájkban – írja a Sonline helyi hírportál. Máshol a polgármesterek igyekeztek lebeszélni az óvoda- és iskolaigazgatókat a munkabeszüntetésről – erről már a Vs.hu számolt be, név nélkül nyilatkozó tanárokra hivatkozva. A pécsi katolikus püspök pedig munkaügyi eljárással fenyegette meg azokat a pedagógusokat, akik az egyházmegye által fenntartott iskolákban sztrájkolnak.

Máshol a polgármesterek is megfenyegették azokat a szakszervezeti tagokat, akik sztrájkolni készülnek – erről a Magyarország élőben című műsorunkban beszélt a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke. Szűcs Viktória hozzátette, hogy a 10 ezer bölcsődei dolgozóból csupán 700-at érint a kormány által bejelentett 30-40 százalékos bérrendezés. A kormányzat ennek ellenére nem tárgyal a szakszervezettel. „Mi tárgyalási megkeresést küldtünk az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Nemzetgazdasági Minisztériumnak is, de sajnos a tárgyalásokat folyamatosan eltolták, illetve lemondták, és az Emmitől sajnos erre a megkeresésünkre nem is kaptunk választ” – közölte Szűcs Viktória.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!