2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Letették a Pécsi Tudományegyetem új épületének alapkövét

Letették a Pécsi Tudományegyetem orvoskara új oktatási és kutatási épületének alapkövét. A beruházás 2020 másfél év alatt készül el, a felszerelésre kerülő orvosi csúcstechnológiás eszközök pedig biztosítani fogják a benne zajló világ színvonalú képzést.

  • Letették a Pécsi Tudományegyetem új épületének alapkövét

A kormány a Modern Városok Program Pécsre szánt keretéből 25 milliárd forintot a Tudományegyetem költhet el. A pénzből a legnagyobb összeget – csaknem 11 milliárd forintot – az Orvostudományi Kar új oktatási és kutatási épülete jelenti. „Ebben a programban mi partnerek vagyunk, ami azt jelenti, hogy nincsenek felettesek és alantasok. nincsenek elöljárók és hátul haladók, hanem mindenki egyenrangú és egymást segítve, egymást partnerként tekintve működünk együtt” – mondta Pécs polgármestere, Páva Zsolt.

Az egyetem célja, hogy rövidesen 5000 külföldi hallgatója legyen, nagy részük az orvos karon tanuljon. A régi épület túlzsúfolt, az évfolyamonkénti 200 hallgató helyett 600 fővel indul egy-egy szemeszter. Az új szárny 12 ezer négyzetméteres lesz. Öt szintje nemcsak az oktatást, de a kutatást is szolgálni fogja.

„Bízom abban, hogy az a négy intézetünk, ami az új épületbe költözik meg fogja állni a helyét. Ez egyszer, s mint lehetőséget ad majd arra nekünk, hogy további forrásokat felhasználva a régi oktatási épületünket bővítsük, és tényleg egy még kompletitívebb, még színvonalasabb pécsi orvos képzést indíthassunk el” – hangsúlyozta a Pécsi Tudományegyetem rektora, Miseta Attila.

Kásler Miklósnak az Emberi Erőforrások miniszterének levelét az oktatási államtitkár olvasta fel. A tárcavezető szerint az új épület mérföldkő lehet nem csak a pécsi, de az egész magyar orvosképzés történetében. „A felépülő új elméleti tömb még több lehetőséget nyit meg a hallgatók, a kutatók és a tanárok előtt. Központja lehet az oktatásnak mind elméleti mind gyakorlati szinten. Olyan kiterjedt világszínvonalú kutatásoknak adhat otthont, amelyek megalapozhatják a orvostudomány jövőjét, és nem utolsó sorban létrehozhatja és megerősítheti a jövő orvos generációjának közösségét” – hangzott el az eseményen a dokumentum alapján.

A beruházás átadási határideje 2020 második negyedéve.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!