2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Letették a Bionikai Innovációs Központ alapkövét

2015. március 26., csütörtök 18:50, frissítve: csütörtök 18:55

Minden igazi egyetemnek sajátos küldetése a kutatás – jelentette ki Erdő Péter bíboros a Bionikai Innovációs Központ alapkőletételén.

A PPKE nagykancellárja a biológia és az informatika szerves kapcsolatáról beszélve azt mondta: világos, hogy a küldetés a teljes valóság kutatása. A VIII. kerületi beruházás a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Semmelweis Egyetem együttműködésével jön létre. Kocsis Máté, a kerület polgármestere kiemelte: Budapesten a legtöbb egyetem és főiskolai kar Józsefvárosban található, ahol több mint harmincezer diák tanul.

– Jó gazdái kell hogy legyünk ezeknek az intézményeknek, folytatnunk kell az ő környékük megújítását, az újjáépítést, és abban a partneri szellemben kell a felsőoktatási intézményekkel együttműködnünk, ahogy egyébként eddig is törekedtünk rá, de ezután talán annyival többről van szó, hogy ilyen új intézmények létrehozásával vitathatatlanná válik a tény, mely szerint ismét a főváros tudományos, oktatási és szellemi központja lehetünk – mondta Kocsis Máté.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!