2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Letartóztattak egy idős férfi ingatlanjait elcsaló férfit

A Veszprémi Járási Ügyészség indítványára a Veszprémi Járásbíróság elrendelte annak a 49 éves, büntetett előéletű férfinak a letartóztatását, aki eltartási szerződés ígéretével egy idős, beteg férfitől két, összesen 55 millió forintot meghaladó értékű ingatlant csalt ki, emellett a nyugdíját is rendszeresen elvette.

  • Letartóztattak egy idős férfi ingatlanjait elcsaló férfit

A megalapozott gyanú szerint a hasonló bűncselekmények miatt korábban már elítélt férfi 2018-ban ismerte meg a sértettet, majd miután meggyőződött róla, hogy nincsenek közeli hozzátartozói, ellenben nagyértékű vagyona van, fokozatosan a bizalmába férkőzött, hogy azt megszerezze. 2020 februárjában eltartási szerződést kötöttek egy veszprémi ügyvéd előtt, mely szerint a terhelt a sértett ingatlanai fejében vállalta, hogy havi 120 000 forint értékben a sértettet élete végéig eltartja, részére megfelelő lakhatást, ellátást biztosít, és  a gyógykezeléséről is gondoskodik. A sértett nem tudta, hogy a terhelt nem lett volna jogosult a szerződéskötésre, mivel több éve cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt állt, továbbá, hogy az eltartásához szükséges jövedelemmel sem rendelkezik. A terhelt az enyingi otthonában helyezte el a sértettet, a nyugdíját elvette, kezeltetéséről pedig nem gondoskodott. A sértett a tartási szerződés megkötése után négy hónappal a terhelt otthonában elesett, majd pár nappal a kórházba szállítását követően elhunyt. 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai május 9-én őrizetbe vették az enyingi férfit és különösen nagy kárt okozó csalás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a budai ingatlant pedig zár alá vették, míg a balatoni ingatlant a gyanúsított már korábban értékesítette. 

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás megnehezítésének és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását, melyet a bíróság ezzel egyetértve egy hónap időtartamra elrendelt. A gyanúsított és védője fellebbezés jelentett be a bíróság végzése ellen, így az nem végleges.

Az őrizetbe vétellel kapcsolatos, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda által készített videóanyag az alábbi linken érhető el: 

http://www.police.hu/hu/hirek- es-informaciok/legfrissebb-hir eink/bunugyek/ujabb-idos-ember t-megkarosito-csalot-fogott- el-a

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!