2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Letartóztatták a két évvel ezelőtti autópályás fegyveres rablás másik gyanúsítottját is + Videó

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség minősített fegyveres rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta egy román férfi letartóztatását, aki már vádlott bűntársával együtt 2019. április 22-én éjjel az M5-ös autópálya lajosmizsei szakaszán megállított és gázpisztollyal lövöldözve kirabolt három, Németországból hazafelé tartó román nőt.

  • Letartóztatták a két évvel ezelőtti autópályás fegyveres rablás másik gyanúsítottját is + Videó

A most elfogott rabló bűntársa ellen a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség még 2021 januárjában emelt vádat. A vádemelésről kiadott sajtóközlemény az alábbiakban olvasható:

http://ugyeszseg.hu/give-me-money-fegyveres-rablas-az-m5-os-autopalyan-videoval-a-bacs-kiskun-megyei-fougyeszseg-sajtokozlemenye/

A szökésben lévő rablót a spanyol hatóságok a magyar bíróság által kiadott nemzetközi és európai elfogatóparancs alapján fogták el 2021. március 12-én Madridban, majd május 7-én adták át a hazai rendőrségnek. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai őrizetbe vették a román férfit és 3 rendbeli fegyveres rablás bűntettén kívül jármű önkényes elvétele bűntette minősített esetének és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A rendőrök kezdeményezték az őrizetbe vett férfi letartóztatását is. A spanyolországi lakcímű, román állampolgárságú gyanúsított terhére rótt bűncselekmények több mint 20 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendők. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, mert a bűncselekmények súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége, illetve a gyanúsított külföldi kötődése miatt alappal tartani kell attól, hogy a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója 2021. május 10-én az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges, mert ellene a gyanúsított és a védője fellebbeztek enyhébb kényszerintézkedésért.

A gyanúsított őrizetbe vételéről kiadott rendőrségi sajtóközlemény fotókkal és videóval az alábbiakban érhető el:

Spanyolországból hozták haza a fegyveres rablót | A Magyar Rendőrség hivatalos honlapja (police.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!