2021. 10. 20. Szerda Vendel napja
Jelenleg a TV-ben:

Sporthírek

Következik:

Napi aktuális 19:00

Belföld

Letartóztatásban maradhatnak a kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolt testvérpár és társaik

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Szegedi Ítélőtáblának a letartóztatást fenntartó végzés helybenhagyását annak az öt szegedi férfinak az ügyében, akikkel szemben a Szegedi Törvényszék előtt bűnszervezetben elkövetett kábítószer- kereskedelem bűntette miatt folyik eljárás.

A vádirat szerint egy szegedi testvérpár 2018 júliusát megelőzően három társa közreműködésével egy olyan konspiratívan működő csoportot hozott létre, amelynek az volt a célja, hogy szegedi és hódmezővásárhelyi nagyszámú fogyasztói kör részére kábítószer-kereskedelmet folytassanak.

A bűnszervezet 2019. május végéig, az előzetes fogvatartásba kerülésük időpontjáig elsősorban kokain illetve amfetamin fajtájú kábítószerek értékesítését végezte. A bűnszervezetet a testvére közreműködésével irányító és szervező vádlott maga is rendelkezett saját fogyasztói körrel, emellett a férfiak társai részére tovább-értékesítési céllal adott át jelentős mennyiségű kábítószert, amit azok az otthonukban tároltak, adagoltak és saját fogyasztóiknak értékesítettek.

Az ügyben elsőfokon eljáró Szegedi Törvényszék a kényszerintézkedés időszakos felülvizsgálatának eredményeként továbbra is fenntartotta mind az öt férfi letartóztatását. A döntés ellen védelmi fellebbezések bejelentésére került sor az öt férfi szabadlábra helyezése illetve velük szemben enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú határozat helybenhagyására tett indítványt, mivel a kiemelkedő tárgyi súlyú, magas büntetési tétellel, az öt vádlott közül négy esetében akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekménnyel vádolt férfiak esetében a szökés, elrejtőzés veszélye olyan fokú, amelyet az eljárás közelmúltban kezdődött bírósági szakaszában csak a legszigorúbb kényszerintézkedés fenntartásával látott kiküszöbölhetőnek.

A letartóztatás fenntartását egyikük esetében az is indokolta, hogy korábbi kábítószerrel összefüggő bűncselekmények miatti elítéléseire tekintettel vonatkozásában a bűnismétlés veszélye is fennállt. A letartóztatások tárgyában a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Nemzetközi pályázat indult a Nyugati pályaudvar és környéke felújítására

Nemzetközi építészeti pályázatot hirdet a Nyugati pályaudvar és környéke megújítására a Budapesti Fejlesztési Központ. 2021. október 20.

CÖF-CÖKA: Aki a 2006-os jogfosztottakkal van, az a Békemeneten vesz részt

Aljas provokációnak nevezte a Civil Összefogás Fórum alapítója, hogy az ellenék eredetileg az Astoriára szervezte október 23-i rendezvényét. 2021. október 20.

Jakab Péter is felvette a CSOK-ot

Jakab Péter is felvette a CSOK-ot. Párttársa, Z. Kárpát Dániel többször is kifejtette, hogy a kedvezményt csak a kormánypárti vezérkar veheti igénybe gond nélkül. 2021. október 20.

Legfrisebb híreink

Radar: Gyerekek a motoron

Nem csak Talmácsi Gábor világbajnoki kupáit és érmeit és a 2007-es világbajnok motorját csodálhatta meg, aki Hernádra látogatott.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!