2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Én és a nagyapám

Következik:

Híradó 15:05

Belföld

Letartóztatásban marad a kábítószer-kereskedelemmel vádolt mezőkovácsházi férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a Gyulai Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatát annak a mezőkovácsházi férfinek az ügyében, akivel szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folyik eljárás.

  • Letartóztatásban marad a kábítószer-kereskedelemmel vádolt mezőkovácsházi férfi

A vádirat szerint a férfi 2019-2020 között különböző fajtájú kábítószert szerzett be Budapesten ismeretlen személyektől azzal a szándékkal, hogy azokat továbbértékesítse Mezőkovácsházán.

A férfi 2020. július 10. napjáig, az előzetes fogvatartásba kerülésének időpontjáig elsősorban extasy illetve amfetamin fajtájú kábítószert értékesített a fogyasztóknak. Az ügyben elsőfokon eljáró Gyulai Törvényszék a vádemelést követően a férfi letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig fenntartotta. A döntés ellen a férfi jelentett be fellebbezést.

A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla osztotta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azon álláspontját, amely szerint a magas büntetési tétellel fenyegetettségre figyelemmel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, továbbá feltehető az is, hogy a férfi a bizonyítási eljárás megnehezítésére törekedne. A hosszabb időn át tartó, kereskedelmi jellegű elkövetésre tekintettel a bűnismétlés veszélye is megállapítható.

A letartóztatással elérni kívánt célok ezért enyhébb kényszerintézkedés alkalmazásával nem biztosíthatók. A kényszerintézkedés tárgyában hozott határozat a Szegedi Ítélőtábla végzésével véglegessé vált, míg a férfi büntetőjogi felelősségének tisztázása érdekében a Gyulai Törvényszék folytatja a bizonyítási eljárást.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!