2021. június 21.,
hétfő, Alajos, Leila napja

Letartóztatásban marad a barátnőjét futtató férfi

2021. május 11., kedd 09:25

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Kecskeméti Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatának helybenhagyását annak a kecskeméti elkövetőnek az ügyében, akivel szemben a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel, a sértettel fennálló egyéb befolyási viszonnyal visszaélve, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt emelt vádat.

Az elkövetés idején 18 éves férfival szemben azért indult büntetőeljárás, mert 2015 és 2016-ban szexuális kizsákmányolás érdekében a 20 éves barátnőjét – kihasználva annak anyagi biztonság és családi kötődés hiányában fennálló kiszolgáltatott helyzetét – gyakran erőszakkal, rendszeres haszonszerzésre törekedve arra kényszerítette, hogy napi rendszerességgel tiltott prostitúciós tevékenységet folytasson Kecskemét területén.

A vádlott a szexuális cselekményekből származó bevételt a barátnőjétől teljes egészében elvette. A vádlott tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. A vádemelést követően a törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását, mert a törvény a vád szerinti bűncselekményre 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé, ezért tartani kell szökésének, elrejtőzésének veszélyétől, továbbá feltehető, hogy a vádlott volt barátnőjének megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával a bizonyítási eljárás megnehezítésére törekedne, illetve újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Az elsőfokú bíróság határozatával szemben a vádlott és védője fellebbezést jelentett be. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a bejelentett fellebbezéseket alaptalannak ítélte. A kényszerintézkedés tárgyában a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla fog dönteni, míg a terhelt büntetőjogi felelőssége kérdésében a Kecskeméti Törvényszéken folyik a bizonyítási eljárás.

HírTV