2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Letartóztatásban marad a barátnőjét futtató férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Kecskeméti Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatának helybenhagyását annak a kecskeméti elkövetőnek az ügyében, akivel szemben a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel, a sértettel fennálló egyéb befolyási viszonnyal visszaélve, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt emelt vádat.

  • Letartóztatásban marad a barátnőjét futtató férfi

Az elkövetés idején 18 éves férfival szemben azért indult büntetőeljárás, mert 2015 és 2016-ban szexuális kizsákmányolás érdekében a 20 éves barátnőjét – kihasználva annak anyagi biztonság és családi kötődés hiányában fennálló kiszolgáltatott helyzetét – gyakran erőszakkal, rendszeres haszonszerzésre törekedve arra kényszerítette, hogy napi rendszerességgel tiltott prostitúciós tevékenységet folytasson Kecskemét területén.

A vádlott a szexuális cselekményekből származó bevételt a barátnőjétől teljes egészében elvette. A vádlott tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. A vádemelést követően a törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását, mert a törvény a vád szerinti bűncselekményre 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé, ezért tartani kell szökésének, elrejtőzésének veszélyétől, továbbá feltehető, hogy a vádlott volt barátnőjének megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával a bizonyítási eljárás megnehezítésére törekedne, illetve újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Az elsőfokú bíróság határozatával szemben a vádlott és védője fellebbezést jelentett be. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a bejelentett fellebbezéseket alaptalannak ítélte. A kényszerintézkedés tárgyában a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla fog dönteni, míg a terhelt büntetőjogi felelőssége kérdésében a Kecskeméti Törvényszéken folyik a bizonyítási eljárás.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!