2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Letakarították Penz András Facebook-oldalát: eltűntek az oltásellenes posztok

  • Letakarították Penz András Facebook-oldalát: eltűntek az oltásellenes posztok

 

A képviselő utolsó bejegyzése március 18-ai, a transpack.hu egy cikkét osztotta meg, azután már csak a halálhírét lehet olvasni a közösségi oldalán. A betegeskedését alátámasztó posztok, amelyekre a Magyar Nemzet hivatkozott, eltűntek. Nem lehet olvasni sem a pozitív koronavírustesztjéről, sem arról, hogy bekerült az Uzsoki Utcai Kórház koronavírusos betegeket ellátó osztályára.

A DK-s cenzorok a jelek szerint eltüntetik a Penz András betegségére utaló nyomokat.

A DK-s képviselő pártja oltásellenes nézeteit magáévá téve igen aktívan kampányolt a kínai Sinopharm vakcina ellen. Január 20-án meg is osztott egy ilyen petíciót, amelyben kérte követői támogatását. Később a vakcinák engedélyezési körülményeit firtatta. Február 3-án a Covid-betegek számára ajánlott gyógyszerek ingyenessé tételét követelte. Február 24-én ismételten egy oltásellenes petíciót népszerűsített a szabad vakcinaválasztás jegyében. Továbbá kritizálta az átoltottságot is, erősítve azt az ellenzéki nézetet, mely szerint „a nem létező oltási terv miatt oltási káosz alakult ki”. Nem sokkal betegsége előtt egy korrupciót sejtető cikket osztott meg a vakcina- és a lélegeztetőgép-beszerzés kapcsán, azt így kommentálva:

Most már értjük miért is kellett politikai nyomást helyezni az OGYI-ra.”

A képviselő meglátása szerint a kormány csupán üzleti érdekből engedélyezte hazánkban a Sinopharm vakcináját.

Feltételezések szerint a március 26-án elhunyt DK-s Penz András Pest megyei és kistarcsai önkormányzati képviselő

saját pártja meggondolatlan oltásellenes kampányának áldozata lehet.

A Magyar Nemzet értesülései szerint már februárban megkapta az értesítést a koronavírus elleni védőoltás időpontjáról és helyéről, ám

visszautasította a számára felajánlott Sinopharm-vakcinát.

Ezt követően került kórházba, ahol az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

A baloldali cenzúra ugyanakkor nem volt alapos: a Penz András halálhírét közlő egyik bejegyzés alól nem távolították el a kommentet, amelynek tanúsága szerint

a képviselő feleségét beoltották koronavírus elleni vakcinával.

A baloldali cenzúra áldozata lehetett a szintén koronavírus-fertőzésben elhunyt Gyűrüs Károly tatai DK-s önkormányzati képviselő is. Dobrev Klára március 2-ai látogatása során találkozott a képviselővel és Konczer Erikkel, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés baloldali frakcióvezetőjével. Gyűrüs készített róluk egy fotót, amelyet megosztott közösségi oldalán.

A fényképen Dobrev és Konczer is maszk nélkül szerepel.

Ugyanakkor Gyűrüs bejegyzése sem látható már...

888.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!