2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Lesz pénz Kósa embereinek fizetésére

2017. szeptember 19., kedd 22:04, frissítve: kedd 22:49

Miniszteri kinevezése és a Modern városok program ellenőrzési feladatainak átalakítása miatt nem lesz szükség a 2018-as költségvetés módosítására – erősítette meg a Fidesz leköszönő frakcióvezetője.

Kósa Lajos szokásos sajtótájékoztatóján elmondta: október 2-i kinevezése után a korábban több minisztérium alá tartozó program teljes – a kormányt érintő – feladatkörét átveszi, azonban ezt nagyrészt a jelenleg is a programon dolgozó állami alkalmazottakkal teszi. A leendő tárca nélküli miniszter új munkatársainak fizetését ugyanonnan fedezik, ahonnan korábban a Klik költségvetését, illetve az állami sporttámogatásokat is felduzzasztották.

„Az is nyilvánvaló, hogy fogok a feladathoz keresni még új munkatársakat, de hát, erre bőségesen elegendő a költségvetés általános tartaléka és az a felhatalmazás, amit az államháztartási törvény az illetékes minisztereknek ad, nevezetesen, hogy, illetve a kormányfőnek, hogy költségvetési tartalékot pont ilyen célokra, tehát ami ilyen szervezési kérdés vagy egyéb kérdés, lehet átcsoportosítani” – mondta el Kósa Lajos.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!