2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Nagyapám Horthy Miklós 03:00

Belföld

Lengyel intézettel társult az Alapjogokért Központ

A konzervatív értékek védelme érdekében a lengyel Ordo Iuris jogi kutatóintézettel kötött együttműködési megállapodást az Alapjogokért Központ – jelentette be tegnap Szánthó Miklós (képünkön), az elemzőintézet vezetője. A két szervezet az együttműködésről kiadott közleményében jelezte, hogy nem európai, hanem közép-európai értékekre van szükség ahhoz, hogy a kontinens visszataláljon keresztény gyökereihez.

  • Lengyel intézettel társult az Alapjogokért Központ

 

– A szervezeteinket ikerszervezeteknek is lehet nevezni a tevékenységük, a vallott értékeik alapján – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Jerzy Kwaśniewski, az Ordo Iuris elnöke. Tymoteusz Zych alelnök hozzátette, hogy az együttműködés közös eseményekben, közös konferenciákban és más nemzetközi szervezetekkel való kooperációban fog megtestesülni.

A Magyar Nemzet rákérdezett arra is, hogy Kwaśniewski hogyan látja az országa elleni hetes cikkely szerinti EU-s eljárást.

– A hetes cikkellyel kapcsolatban reméljük, hogy nem folytatódik az eljárás, de természetesen készen állunk a vitára – emelte ki az Ordo Iuris elnöke, hozzátéve, hogy arra is készen állnak, hogy bárkinek részrehajlásmentes tájékoztatást adjanak Lengyelország helyzetéről. Kifejtette: fontosnak tartják a mérsékelt, érveken alapuló, érzelemmentes kommunikációt ebben a fontos kérdésben, ugyanis azt tapasztalták, hogy igen érzelmes vita folyik a jogállamiság helyzetéről és a hetes cikkely szerinti eljárásról az EU-ban és az Európai Bizottságban.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt legújabb Facebook-bejegyzése arra utal, hogy Brüsszelben kiadták az ukázt: Soros kitartottjai, egyesüljetek! Márki-Zay Péter most azzal büszkélkedett a Facebook oldalán, hogy Daniel Freunddal, Magyarország "nagy barátjával" találkozott. A hírre a Vezércikk vendégei is reagáltak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jön az autósok rémálma, az ónos eső!

Jön az autósok rémálma, az ónos eső!

A katasztrófavédelem azt ajánlja az autósoknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális időjárási helyzetről, az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a meteorológiai szolgálat honlapján, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!