2021. 11. 30. Kedd András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Belföld

Lengyel intézettel társult az Alapjogokért Központ

A konzervatív értékek védelme érdekében a lengyel Ordo Iuris jogi kutatóintézettel kötött együttműködési megállapodást az Alapjogokért Központ – jelentette be tegnap Szánthó Miklós (képünkön), az elemzőintézet vezetője. A két szervezet az együttműködésről kiadott közleményében jelezte, hogy nem európai, hanem közép-európai értékekre van szükség ahhoz, hogy a kontinens visszataláljon keresztény gyökereihez.

 

– A szervezeteinket ikerszervezeteknek is lehet nevezni a tevékenységük, a vallott értékeik alapján – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Jerzy Kwaśniewski, az Ordo Iuris elnöke. Tymoteusz Zych alelnök hozzátette, hogy az együttműködés közös eseményekben, közös konferenciákban és más nemzetközi szervezetekkel való kooperációban fog megtestesülni.

A Magyar Nemzet rákérdezett arra is, hogy Kwaśniewski hogyan látja az országa elleni hetes cikkely szerinti EU-s eljárást.

– A hetes cikkellyel kapcsolatban reméljük, hogy nem folytatódik az eljárás, de természetesen készen állunk a vitára – emelte ki az Ordo Iuris elnöke, hozzátéve, hogy arra is készen állnak, hogy bárkinek részrehajlásmentes tájékoztatást adjanak Lengyelország helyzetéről. Kifejtette: fontosnak tartják a mérsékelt, érveken alapuló, érzelemmentes kommunikációt ebben a fontos kérdésben, ugyanis azt tapasztalták, hogy igen érzelmes vita folyik a jogállamiság helyzetéről és a hetes cikkely szerinti eljárásról az EU-ban és az Európai Bizottságban.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

A CNN-nek adott interjút Szijjártó Péter

Három kérdés, három hamis állítás, ez a balliberális sajtó egyenlete – így jellemezte Szijjártó Péter azt az interjút, amit az amerikai CNN csatorna készített vele.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!