2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Lemondott a pécsi zöldbiztos a fairtás után

Az LMP-s Kóbor József – papíron – pécsi zöldbiztos az elmúlt napokban minden egyéb kapcsán megszólalt, csak a Diána téri fakivágásról nem volt véleménye.

  • Lemondott a pécsi zöldbiztos a fairtás után

Kóbor zöldbiztosként többször és hosszan beszélt általánosságban környezetvédelmi kérdésekben a közgyűlés alatt, jellemzően a jobboldali kormányt támadó baloldali koalíciós gondolatokat is hangsúlyozva.

Az elmúlt napokban a kertvárosi Diána téri fairtásról azonban a nyilvánosság előtt nem beszélt, a közösségi oldalán például a keddi bejegyzése egy fővárosi patakkal kapcsolatos, előtte pedig az atombombáról fejtette ki a véleményét, de egy pécsi, más témában tartott keddi fórumon is ott volt.

A Bama.hu szerint Kóbor József ilyen irányú láthatatlansága azért is volt feltűnő, mert párttársa, Keresztes László Lóránt országgyűlési képviselőként megszólalt az ügyben, sőt még a helyszínt is megtekintette, és már korábban haladéktalan lépéseket követelt Péterffytől a természetkárosítás ellen.

Hiába kérték a kivágás elhalasztását

Kóbor Józsefet a történtek miatt a Bama.hu szerdán kereste meg, hogy zöldbiztosként elmondja a véleményét, de nem reagált a megkeresésre. Az LMP-s politikus válasza helyett azonban a párt baranyai szervezete adott ki közleményt, amelyben elutasították a Diána téri fák kivágását.

Hozzátetették: „Kóbor József LMP-s önkormányzati képviselő és Keresztes László Lóránt pécsi országgyűlési képviselő egyaránt levélben kérte augusztus 4-én bejelentett munkavégzés alapjául szolgáló fakivágási engedély visszavonását, a projekt műszaki tartalmának módosítását, a piac egykori területén lévő fák megóvása érdekében. A városvezetés érdemi válasz helyett megkezdte a fák kivágását. Ennek nyomán Kóbor József augusztus 9-én lemondott a városi zöldbiztosi pozíciójáról”.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!