2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Lemaradt? Nézze vissza március 15-e beszédeit!

Hír TV

2018. március 15., csütörtök 20:33, frissítve: csütörtök 20:46

Egy csokorban a miniszterelnök és a miniszterelnök-jelöltek ünnepi felszólalásai.

A magyarok már alapvető jogokkal sem rendelkeznek, és szólásszabadság sincs – ezt Szél Bernadett mondta ünnepi beszédében. Az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint 1848-ban Petőfi Sándorék éppen azért harcoltak, hogy senkinek se kelljen visszafognia saját gondolatait se szóban, se írásban.

12 pontot ismertetett Vona Gábor a Jobbik ünnepi megemlékezésén, amelyet a Batthyány-örökmécsesnél rendeztek. Az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje egyebek mellett 21. századi oktatást, önálló egészségügyi minisztériumot és béruniót ígért a Jobbik kormányra kerülése esetére. Vona Gábor szerint az Orbán-kormány ismét feudális viszonyokat teremtett Magyarországon. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje azt mondta: nem félelemre és viszályra, hanem a szabadságra kell építeni a jövőt.

A Fidesz elnöke, aki hivatalosan kormányfőként tartott ünnepi beszédet az Országház előtt, harcba szólította a kormánypárti szavazókat. Orbán Viktor biztos abban, hogy a kampány hajrájában az ellenzéki pártok összeállnak és visszalépnek a legesélyesebb jelölt javára. Április 8-án az ország jövője a tét – hangoztatta a pártelnök-miniszterelnök.

Akár az ördöggel is kész összefogni a kormányváltás érdekében az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Azt mondta: a többi pártból is kitapossák a szélesebb összefogást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!