2024. 07. 19. Péntek Emília napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Lejárt a határidő, eddig öt pályázat érkezett be a Zeneakadémia rektori posztjára

A jelenlegi rektor, Vigh Andrea megbízatása október 31-én jár le, ennek megfelelően az egyetem új vezetője november 1-jén kezdi meg munkáját.

  • Lejárt a határidő, eddig öt pályázat érkezett be a Zeneakadémia rektori posztjára

Győriványi György Sándor, Keller András, Kutnyánszky Csaba, Marosi László és Tóth Péter pályázata érkezett be eddig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektori pozíciójára kiírt felhívásra, amelynek benyújtási határideje augusztus 21-én éjfélkor járt le - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szerdán az MTI-vel.

 A pályázatot postai vagy személyes úton is be lehetett nyújtani, így a pályázók köre még nem tekinthető véglegesnek. A postai ügyintézés határidejét is figyelembe véve kerül majd sor az összes pályázat érvényességének vizsgálatára - írták a közleményben.

A fenntartó a feltételeknek megfelelt pályázatokat elküldi az egyetemi szenátus részére, amely a vonatkozó jogszabályi előírások és az egyetem alapító okiratában foglaltak szerint rangsorolja azokat, majd a fenntartónak felterjeszti a rektori kinevezésre, várhatóan szeptemberben.

Borítókép: Zeneakademia.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!