2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:00

Leitatta az apját, majd megkérte, hogy ölje meg lányát - a nő tagad

Hír TV

2018. május 22., kedd 11:18, frissítve: kedd 12:59

Egy tatai anyát azzal vádolnak, hogy saját édesapjával akarta megöletni két és fél éves kislányát. Hogy miért, arra egyelőre nincs magyarázat. Az elmeorvos szakértő szerint azonban a nő beszámítható, tehát büntethető. A nagyapa részletesen elmondta a rendőröknek, hogy lánya arra kérte, fojtsa meg az unokáját egy elhagyatott tó partján. Az asszony kizárólag a Riasztásnak adott interjút, amelyben viszont tagadta a súlyos bűncselekmény elkövetését.

Nap mint nap megfordul a fejemben, hogy mi lesz velünk - Merényi Mónika az anya, aki a vád szerint arra kérte saját édesapját, hogy fojtsa meg két és fél éves kislányát. Most először, a Riasztás stábjának, beszélt a történtekről. Retteg a börtöntől, de állítja: ártatlan.

Tavaly augusztus 13-án az asszony elindult otthonról a kis Hannával. Előtte felhívta az apját telefonon, aki egy rehabilitációs intézetben él. A találkozót itt beszélték meg, a tatai buszvégállomáson.

Előtte való nap felhívtam én Síkvölgyön, mert akkor volt egy kisebb időszak konfliktus helyzet a párommal. Talán valamilyen oknál fogva megromlott a kapcsolatunk. De azóta helyrejött. Én megörököltem a nagymama részéről egy lakást. Ami tele van adóssággal. Ami egyben az övé is kétharmad az enyém, egyharmad az övé. És ott volt egy kályha ami nem működött, de szerettem volna odaköltözni a két lányommal - mesélte Merényi Mónika.

Csak a kályhát akarta megnézetni - meséli. Apja egyébként azért került az intézetbe, mert alkohol problémákkal küzd. A buszvégállomásról elindultak a Cseke tó partjára sétálni. A kislányt babakocsiban tolta, nagyobbik lányát a testvérénél hagyta.

Tudta az asszony azt, hogy az apja könnyen befolyásolható. Ezért alkoholt vásárolt, sört, bort, konyakot és leültek egy padra, ahol a férfi egy óra leforgása alatt az összes alkoholt megitta. Mikor megérkeztek a Cseke tóhoz az asszony kihasználta azt, hogy az apja ittas állapotban van, és felszólította, hogy fojtsa meg a kislányt - ezt már Miskolczi Ivett, a Komárom-Esztergom megyei főügyészség szóvivője mondja. Az anya ellen most emeltek vádat. A gyerekgyilkosság felbujtójaként akár életfogytig tartó börtönt is kaphat.

Azt mondta az apjának, hogy a gyermek nem az övé, de ez nem volt igaz. Ekkor egy távol eső részhez mentek, és az anyuka azt figyelte, hogy jön-e valaki, miközben az apja a két ujjával nagyon rövid ideig megközelítőleg 40-50 másodpercig fojtogatta a kislánynak a nyakát. Észrevette a nagypapa azt, hogy az unokájának az arca kékülni kezd és akkor önként abbahagyta a bűncselekmény elkövetését - folytatta Miskolczi Ivett.

Mivel önként elállt a gyilkosság elkövetésétől, a nagypapára csak felfüggesztett büntetést kért az ügyészség.

Az asszony állítja: nem kérte gyilkosságra az apját és nem is volt ott, amikor a fojtogatás történt.

Rám jött a wc-zés. És én elmentem a bokorhoz wc-re és megkértem, hogy vigyázzon a kislányra. De én nem gondoltam ebbe bele, hogy akár két perc alatt ez az ember tud ellenséget tenni a gyerekemmel. Hallottam, hogy sír, és kérdeztem hogy mi a baj és nem szólt semmit. És mikor odamentem már ilyen vérfoltos volt az arca - mondta Merényi Mónika.

A nagyapa végül részletes beismerő vallomást tett, az asszony azonban a rendőrségen is mindent tagadott. A két kislányt azonnal kiemelték a családból, most nevelőszülőknél vannak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!