2022. 09. 26. Hétfő Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 05:30

Belföld

Lehülyézték a magyarokat a Soros-konferencián

A magyar miniszterelnököt Kádár Jánoshoz hasonlították a budapesti Soros-konferencián, a magyar választókat pedig egyszerűen lehülyézték a külföldről meghívott vendégelőadók.

  • Lehülyézték a magyarokat a Soros-konferencián

Orbán Viktor politikája egy lapon lesz emlegethető Horthy Miklóséval és Kádár Jánoséval – jelentette ki Charles Gati politológus a Közép-Európai Egyetem (CEU) által szervezett Budapest Fórum nevű rendezvényen. Az Orbán-kormányt folyamatosan kritizáló politológus szerint a magyar miniszterelnököt „hatalomvágy vezérli”, most pedig már „szélsőségesen jobbra fordult”.

A rendezvényen mások mellett felszólalt még Kati Marton magyar származású amerikai írónő is, aki szerint a magyar kormányfő „megalkuvó és nem példakép”, melynek felismeréséhez Magyarországnak szabad médiára van szüksége. Kijelentette, a miniszterelnök kormányzása következtében

most egy „hülye, ignoráns társadalom” él Magyarországon.

Boros Bánk Levente, a Nézőpont Intézet elemzési igazgatója elmondta, az már önmagában ironikus, hogy annak a CEU-nak a budapesti épületében és rendezésében tartották az eseményt, amelyikről azt állították, hogy az Orbán-kormány elüldözte Magyarországról.

A politológus kijelentette, hogy

a szervező egy kormánnyal szemben álló intézmény, ami azt mutatja, hogy nyugodtan lehet kormányellenes rendezvényeket szervezni hazánkban.

A nemzetközi résztvevők nem itt élnek, de még csak nem is az Európai Unióban, mégis azt remélik, hogy az EU megbüntet minket – tette hozzá. 

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Kati Marton (GettyImages)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Fidesz-KDNP: Gyurcsány emberei vesztegettek Miskolcon

Fidesz-KDNP: Gyurcsány emberei vesztegettek Miskolcon

Gyurcsány Ferenc emberei ötezer forintot fizettek fejenként a miskolci időközi választásokon minden egyes jelöltjükre leadott szavazatért - állítja Hollósy András, a miskolci Fidesz-KDNP szóvivője. Állítását videóval bizonyította.
Márki-Zay: Nincs takargatnivalóm

Márki-Zay: Nincs takargatnivalóm

A hódmezővásárhelyi polgármester augusztus végén, egy podcastban ismerte be: a baloldali kampány egy részét egyenesen az Egyesült Államokból finanszírozták.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!