2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Lehet népszavazás a 3-as metró akadálymentesítéséről

Hír TV

2017. december 14., csütörtök 14:50, frissítve: csütörtök 16:15

Átment az MSZP-s Horváth Csaba november közepén benyújtott kérdése a Fővárosi Választási Bizottságon, így népszavazás lehet arról, hogy akadálymentesítsék a 3-as metrót – jelentette be a politikus.

A szocialista fővárosi képviselő kérdése úgy hangzik: „Akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?”

Horváth Csaba szerint a bizottság egyhangúlag hozta meg döntését. A népszavazás kiírásához 138 ezer érvényes aláírás kell, ezért a „demokratikus ellenzéki” pártok együttműködését kérte. A Párbeszéd már jelezte együttműködését, és tudomása szerint az Együtt is csatlakozni fog a kezdeményezéshez.

„A budapestiek megnyerték az első csatát. Ez a kormány csak az erőből ért, itt az ideje, hogy a budapestiek az erő nyelvén beszéljenek a kormánnyal” – fogalmazott Horváth Csaba. Szerinte nem lett volna szabad idáig eljutni, „hiszen az akadálymentesítés elsősorban nem pénz-, hanem civilizációs kérdés. Ha harminc-negyven évente felújítanak egy metrót, akkor azt használhassa mindenki.”

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!