2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

Lehet helyi népszavazás a római-parti gátról

Hír TV

2017. október 10., kedd 15:23, frissítve: szombat 12:21

A Kúria megváltoztatta a Fővárosi Választási Bizottság döntését és hitelesítette a védmű megépítésével kapcsolatos népszavazási kérdést.

Lehet helyi népszavazás a római-parti gátról. A Kúria ugyanis megváltoztatta a Fővárosi Választási Bizottság döntését és hitelesítette a védmű megépítésével kapcsolatos kérdést. A referendum egyik kezdeményezője a Hír TV-nek azt mondta: bíznak abban, hogy összegyűlik a szükséges számú aláírás és kiírják a népszavazást, amelyen a budapestiek leszavazzák a gát közgyűlés által elfogadott nyomvonalát.

„Nagyon nagy kihívás előtt állunk, mert 30 nap alatt 138 ezer aláírást kell összeszednünk egész Budapest területén, nem csak a római környékén, tehát olyan helyeken, Csepelen Rákospalotán, ahol az emberek nem járnak olyan gyakran a Római-partra, de abban bízunk, hogy sikerülni fog. Komoly kampányt rakunk mellé, legalább 15 ponton folyamatosan ki fogunk települni a fővárosban. Megkerestük az összes ellenzéki pártot, többségük támogatja a kezdeményezést és segíteni fog” – nyilatkozta Béres András, a Párbeszéd III. kerületi képviselője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!