2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Lázár: Továbbra is a migráció a legfontosabb a kormány szemében

Hír TV

2018. január 18., csütörtök 14:24, frissítve: csütörtök 15:30

Az idei első kormányinfóját is a menekültválság kezelésével kezdte a kancelláriaminiszter.

A kerítés felhúzása és az országhatár megvédése könnyebb volt, mint azok a csatározások, küzdelmek, amelyeket a kormány az uniós hadszíntéren vív – kezdte Lázár János, aki szerint e küzdelmekben akkor lesznek eredmények, ha pártállástól függetlenül képesek lesznek az összefogásra. Hozzátette: az ország védelme és biztonsága nem pártügy, ez a legfontosabb dolog.

Elismételte a tegnap bejelentett új törvénycsomag lényegét, amely regisztrációs kötelezettséget szab ki a bevándorlást segítő szervezetekre, illetve szankcionálhatóvá teszi azokat, ha nem vesznek részt a regisztráción.

Lázár kiemelte azt is, hogy Magyarország segítséget nyújt azoknak, akik bajban vannak, hiszen minden évben fogadtak be embereket, akik nemzetközi védelemben részesülnek. Ők azok, akik valóban háborús területekről menekülnek, nem pedig egy jobb megélhetés reményében jönnek Európába. (Tavaly hazánk 1300 embernek adott oltalmat.)

A három törvényjavaslat nemcsak a bevándorlást támogató szervezeteket, de az azokat finanszírozókat is érinti.

A kancelláriaminiszter röviden beszélt a kormány 2018-ra kitűzött céljairól is. Ezek között szerepelnek a gazdasági megélhetéssel és a bérekkel kapcsolatos kérdések, az internet és a hús áfája, a széles sávú internet bővítése és a csokigénylés könnyítése.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!